Afbeelding
Foto: Angela Schuurbiers

Nationale Petanque Competitie (NPC)

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Na de succesvolle organisatie van het EK petanque in Den Bosch richt de aandacht van de NJBB zich op de voorbereiding van de NPC 2022-2023. De competitie 21-22 is door corona halverwege gestopt. 

De competitieleiding heeft besloten de stand na de helft van de competitie als eindstand te beschouwen. Dat viel voor sommige teams van Petangeske minder goed uit omdat een kampioenschap tot de mogelijkheden behoorde. Het 4e team echter stond in hun poule bovenaan en dat geeft recht op promotie naar de 4e divisie. Zij ontmoeten daar het andere team van Petangeske dat al enkele seizoenen in deze divisie speelt. Twee teams van dezelfde vereniging in een poule is niet ideaal, maar de NJBB heeft bij de nieuwe indeling de reisafstanden laten prevaleren. 

Start met 5 teams
Intussen is er een nieuw team geformeerd bij Petangeske, zodat de club met 5 teams van start gaat. Het 1e team (Jumbo team) speelt vanaf de start in de topdivisie. Ze konden zich goed handhaven in deze halve competitie. Het 2e team speelt landelijk in de 3e divisie, terwijl het 3e en 4e team elkaar ontmoeten in de 4e divisie. Het nieuw gevormde team moet onderaan beginnen in de 6e divisie. Het is een wintercompetitie,  die eind september van start gaat en dus in een hal gespeeld wordt. Acht deelnemers per poule levert 7 tegenstanders op en dus 14 wedstrijden. Wedstrijden op zaterdagen beginnen in principe allemaal om 12 uur. In de mooie  indooraccommodatie van Petangeske kunnen 3 wedstrijden uit verschillend poules tegelijkertijd gespeeld worden. Vrije toegang.[n]