Wit geeft mat in 4 zetten
Wit geeft mat in 4 zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Voortgang zomerschaak BSV

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De afgelopen weken speelde BSV de eerste drie speelavonden van periode 2 van het Zomerschaak, met steeds twee ronden per avond. Aanstaande vrijdag volgt de laatste speelavond van twee ronden.

Op de eerste speelavond werden ronde 1 en 2 gespeeld. In ronde 1 wonnen Martin de Smit, René Punt, Pieter-Jan Demmers en Kees de Looff. In ronde 2 werden alle partijen gewonnen door de zwartspeler: Martin de Smit, Pieter-Jan Demmers en Marius Lodder. Ronde 3, op de tweede speelavond, kende de eerste remise, tussen koplopers Martin de Smit en Pieter-Jan Demmers. Verder wonnen Kees de Looff, Bas van de Putte, Jules van Raaij, Henk van Houten en Bert van der Linden. In ronde 4 pakten Martin de Smit, Pieter-Jan Demmers, Bas van de Putte en Lieselot Deleersnyder de winst. Afgelopen vrijdag werden ronde 5 en 6 gespeeld, met winst voor René Punt, Rob Hopman-Been, Levi Vriens, en Ton van Vliet in ronde 5, en Bas van de Putte, Levi Vriens en Alexander van ‘t Hoff in ronde 6. Met nog één speelavond van twee ronden te gaan gaat Bas van de Putte aan kop, op een half punt gevolgd door Martin de Smit en Pieter-Jan Demmers.

Agenda

Vrijdag 19 augustus is de laatste speelavond van het zomerschaak. Ook belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kennismaken met BSV, en mee te spelen in de zomercompetitie. De senioren van BSV spelen iedere vrijdagavond in Dependance Sport en Beweging van RSG ‘t Rijks, Rijtuigweg 6 in Bergen op Zoom. Op vrijdag 26 augustus vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van BSV plaats.

Jubileum

Op zaterdag 3 september 2022 viert BSV het 75-jarig jubileum. Er staan die dag meerdere activiteiten gepland. Voor de BSV-jeugd een jeugdsimultaan en een schaakgerelateerde vossenjacht. Voor de seniorleden en oud-leden zijn er een simultaan op 25 borden tegen een grootmeester, een snelschaaktoernooi, en een buffet. Op het snelschaaktoernooi zijn ook niet-leden welkom. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met jubileum75@bozschaak.nl

Schaakpuzzel

In de vorige schaakpuzzel was de opgave: wit geeft mat in maximaal 3 zetten in de volgende stelling: wit: Kg1, Dh4, Tf1, Tf3, Pf6, pionnen a2, b2, d4, e5, f2, g2, h2 zwart: Kg7, Dd8, Ta8, Tf8, Pd2, pionnen a5, b4, c7, f7, f5, g6, h6. Wit wint na het dame-offer 1. Dxh6+ Kxh6 2. Th3+ en nu 2… Kg7 3. Th7 mat of 2… Kg5 3. f4 mat. Ook in de nieuwe schaakpuzzel geeft wit mat, in maximaal 4 zetten.[n]