Medische zorg voor meest kwetsbaren in Tanzania

BERGEN OP ZOOM - MIVA (Stichting MissieVerkeersmiddelen Actie) ondersteunt al ruim 85 jaar lokale pioniers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Deze pioniers helpen mensen in afgelegen gebieden voor wie medische zorg en onderwijs te ver weg zijn. Het zijn de kwetsbaren die hiervan het meest te lijden hebben. Door de ervaring van MIVA en hun netwerk kunnen zij deze pioniers voorzien van het juiste vervoers- of communicatiemiddelen.


In de MIVA campagne van dit jaar wordt aandacht gevraagd voor de medische zorg voor de meest kwetsbaren in Tanzania. Het ziekenhuis van pionier Geofrey biedt zorg aan mensen in een groot gebied in het westen van Tanzania. Bijna honderdduizend mensen verspreid over 24 dorpen zijn van de gezondheidszorg die het ziekenhuis biedt afhankelijk. Doktoren en verpleegkundigen van dit ziekenhuis reizen af naar de omliggende dorpen om de inwoners voor te lichten over hygiëne en het voorkomen van ziektes. Het plaatselijke ziekenhuis van Sumve heeft echter geen intensive care en soms moeten patiënten naar een groter ziekenhuis in Mwanza vervoerd worden. Vervoer is dus onmisbaar voor het ziekenhuis waar Geofrey werkt, zowel voor preventie als voor noodgevallen.

Daarom vindt in het weekend van 27-28 augustus de MIVA collecte plaats in de kerken. Geofrey zou graag nog een extra auto willen, zodat hij de hulp aan de kwetsbaren in de gemeenschap nog verder kan verbeteren. Helpt U hieraan mee? Geef dan gul tijdens de collecte in de vieringen in genoemd weekend. Hartelijk dank! Verdere info www.miva.nl en lees daar mogelijkheid om uw bijdrage te storten. Hartelijk dank namens hen.[n]