Afbeelding
Foto:

"Wij, KunstuitleenWestBrabant te Bergen Op Zoom, zijn erg blij dat kunstenaar Victor van de Lande drie weekenden lang zijn werken wilt exposeren in onze uitleen aan de Lievevrouwestraat." Dat zegt Rina Goris die als vrijwilliger aan de Kunstuitleen is verbonden.


Kunstuitleen is ontstaan uit de behoefte om mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met Kunst. Huren (lenen)  tegen een klein bedrag per maand. Echte kunst aan de muur werd op deze manier voor iedereen mogelijk. Volgens Goris bedragen de kosten voor abonnees tussen de 6 en 23 euro. "Dat is afhankelijk van de waarde van het kunstwerk dat wordt geleend", legt ze uit. Het is overigens niet zo dat wie een kunstwerk leent en thuis opohangt of neerzet, meteen de inboedelverzekering moet aanpassen. "De geleende werken vallen gewoon onder de inboedelverzekering. In de 35 jaar dat we actief zijn, hebben we nog nooit iets aan de hand gehad."

De werken van Van de Lande zijn te zien op zaterdag 3 september van 10.00 tot 16.00 uur. In het Monumentenweekend van 10 en 11 september op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.  Verder ook nog op zaterdag 17 september van 10.00 tot 16.00 uur De entree is gratis. "Buiten deze expositie kunt u natuurlijk ook nog een kijkje in de Kunstuitleen zelf nemen.Tijdens het monumentenweekend trakteren wij op een drankje en een hapje", vult Goris nog aan.

De collectie van de Kunstuitleen is online te raadplegen via de website, maar kan ook fysiek op afspraak.[n]