Stichting Veteranen
Ontmoeting Centrum

BERGEN OP ZOOM - Op 10 september 2022 zal de jaarlijkse veteranendag worden gehouden voor veteranen uit Bergen op Zoom.


De veteranen uit Bergen op Zoom zijn vanaf de 2e wereldoorlog tot heden actief geweest in oorlogen en missies voor vrede en veiligheid. Door regelmatig bij elkaar te komen en hierover met elkaar te praten kunnen zij hun ervaringen delen. Door jaarlijks een lokale veteranendag te houden hopen wij dat veteranen uit Bergen op Zoom elkaar op deze dag gaan ontmoeten. Het thema voor dit jaar zal zijn "Lokale Bourgondische Veteranendag".


Deze dag zal gehouden worden bij Fort de Roovere en "De Schaft", Ligneweg 3a te Halsteren en is voor alle veteranen met Partner, kinderen en eventueel kleinkinderen uit Bergen op Zoom toegankelijk. allen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen van de gemeente Bergen op Zoom. Het programma zal om 13.00 uur beginnen met een kopje koffie of thee. Vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur zullen de veteranen en hun familie cultureel bezig gehouden worden. Hierbij krijgen zij de gelegenheid om met elkaar kennis te maken en eventueel hun ervaringen uit te wisselen. Dit geldt natuurlijk ook voor partner en kinderen die door uitzending ook het een en ander hebben meegemaakt. Rond 15.00 uur kunnen de veteranen en hun gezin deze gesprekken voortzetten onder het genot van een drankje en een hapje waarbij zij van jong tot oud vermaakt zullen worden en zelf actief mee kunnen doen. Hierna zal er wat te eten zijn zodat de deelnemers voldaan naar huis zullen gaan.


Tijdens deze middag zullen op het terrein van de Schaft enkele oude en nieuwe militairen voertuigen te zien zijn die ook voor  niet -veteranen te bezichtigen zijn. Hier kunnen de burgers van Bergen op Zoom kennis maken met de veteranen die herkenbaar zijn aan hun veteranenspeld. Helaas is de Stichting Veteranen Ontmoeting Centrum financieel afhankelijk van giften en een subsidie van de gemeente.


Veteranen kunnen zich inschrijven bij vermelding van het aantal deelnemende personen via, info@veteranenboz.nl www.vocbergenopzoom.nl Wij hopen op een grote opkomst. SVOC Bergen op Zoom. Voor meer inlichtingen 0641914892.[n]