Wereld Alzheimer dag

BERGEN OP ZOOM - Op woensdag 21 september wordt in De Raayberg de Samen op Pad beurs georganiseerd  in het kader van Wereld Alzheimer Dag 2022.


Het thema voor de Wereld Alzheimer Dag is Samen op Pad. Dementie heb je niet alleen, maar ook je naasten en je directe omgeving worden erbij betrokken. Bergen op Zoom kent vele organisaties en verenigingen die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor kwetsbaar wordende mensen met hun activiteiten, ondersteuning, zorg en/of dienstverlening. Daarnaast is het voor mensen met dementie en hun naasten niet altijd bekend waar ze terecht kunnen voor informatie, voorlichting en ondersteuning, laat staan dat ze weten wat er mogelijk is om zolang mogelijk actief te blijven en Samen op Pad te gaan.


Beurs
Daarom deze beurs, waarbij organisaties en verenigingen, die hierin iets kunnen of willen betekenen, de ruimte krijgen om zich te presenteren via folders, gesprekken met bezoekers, mogelijk zelfs met demonstraties van activiteiten. Tijdens de middag zal het van oudsher bekende Bergse muziek trio The Crabtown Three, een paar keer optreden en de bezoekers enthousiasmeren om herinneringen op te halen op de dansvloer. Diverse sprekers zullen het belang van samenwerking rondom toegankelijke informatie, ondersteuning en zorg benoemen alsook het belang van zolang mogelijk actief blijven. Want als samenleving hebben we met elkaar een gezamenlijke verantwoordelijkheid in het omkijken naar elkaar als het gaat om onze omgeving en kwetsbare inwoners.


Gezamelijke
verantwoordelijkheid


Meer informatie?
Iedereen is welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. Voor vragen om info kan gebeld worden naar 0634540835, Martien van Leeuwen, belangenbehartiger voor Alzheimer Nederland, voor de gemeente Bergen op Zoom.[n]