Vredesweek 2022: vrijdagavond 16 september

BERGEN OP ZOOM - De Raad van Kerken Bergen op Zoom maakt op vrijdagavond 16 september graag werk van de Vredesweek 2022. Het thema van de Vredesweek, georganiseerd door vredesorganisatie PAX, luidt dit jaar: Generatie Vrede.


We beginnen die avond om 19.00 uur in de St.-Gertrudiskerk op de Grote Markt met een viering van Woord, lied, gebed en poëzie. Daarna maken we een meditatieve wandeling naar de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134. Onderweg staan we stil bij het monument aan het Bolwerk-Zuid.

In de Ontmoetingskerk praten we verder door over het thema. Hierna staan koffie en thee voor ons klaar. Einde: uiterlijk 20.30 uur.

Jij, u bent heel hartelijk welkom om deel te nemen. Want van Jemen en Palestina tot Zuid-Soedan en inmiddels ook op ons eigen continent in Oekraïne: oorlog en geweld raken mensen overal ter wereld. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen! 

Dunja, een tiener uit Belgrado, heeft het begrepen. Zijn woorden: "Stop alles dat doodt en verwoest voor een gelukkige glimlach op een kindergezicht."

Informatie over de bijeenkomst op 16 september: tel. 0164-314466 of 244983.[n]