Wilfried Willemen (links) en Jan Helmond.
Wilfried Willemen (links) en Jan Helmond. Foto: BadmintonBoZ

Bronzen erepenning voor Wilfried Willemen

BERGEN OP ZOOM - Op zaterdag 10 september was Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland, afgereisd naar Bergen op Zoom om clubvoorzitter Wilfried Willemen te verrassen met een bronzen erepenning voor verenigingsverdiensten.


In zijn toespraak feliciteerde de bondsvoorzitter de leden met de oprichting van de nieuwe badmintonclub, maar dat bleek niet de reden voor zijn aanwezigheid. Hierop riep Helmond BadmintonBoZ-voorzitter Wilfried Willemen naar voren. Willemen is al meer dan 30 jaar vrijwilliger in de badmintonsport en meer dan 20 jaar voorzitter in Bergen op Zoom. "Wat is die man, die Wilfried een voorbeeld zoals eigenlijk de bestuurder in het badminton zou moeten zijn!", prees Helmond een overrompelde Wilfried Willemen. De waardering die sprak uit de bronzen erepenning die hij ontving uit handen van de landelijke bondsvoorzitter raakte Willemen. Hij hield het kort: "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Ik ben er blij mee!".

Overdracht voorzittershamer
Op dit moment maakt Wilfried Willemen uit van het interimbestuur van de fusieclub en tijdens de algemene ledenvergadering in oktober draagt hij na meer dan twee decennia zijn voorzittershamer over aan een opvolger. Willemen blijft wel actief binnen het bestuur en de club.[n]