Groep 8 krijgt les in vliegen met drones.
Groep 8 krijgt les in vliegen met drones. Foto: Iris Schaerlaeckens

De groep 8 leerlingen van de leren vliegen met drones: ‘Moeilijker dan gedacht’

Algemeen

HALSTEREN - De groep 8 leerlingen van de Toermalijn hadden woensdag 14 september, een primeur: zij kregen van Francois Coppens, een echte workshop Dronetechniek. 

De leerlingen kregen eerst een introductie in de dronetechniek en daarna mochten ze allemaal met een eigen drone vliegen. Ter voorbereiding hadden de leerlingen al een opstijgplatform gemaakt, waar hun drone vanaf kon starten en weer op kon landen. Maar dat bleek in de praktijk wel heel lastig te zijn. 

Wet- en regelgeving
Het vliegen met de drone was sowieso moeilijker dan gedacht. Er vloog er zelfs één door het raam naar buiten én er kwam er één vast te zitten in het krullend haar van de juf. Er volgen dit jaar nog meerdere lessen, ook over de wet- en regelgeving, die bij het dronevliegen horen. Aan het eind van het schooljaar kunnen de leerlingen dan een ‘vliegexamen’ doen en zo ‘junior drone piloot’ worden. Om de leerlingen warm te maken om later misschien wel een beroep in de techniek te kiezen én omdat de kinderen andere vaardigheden gebruiken bij het werken aan techniekopdrachten dan bij de andere schoolvakken, besteedt de LPS, stichting basisonderwijs, extra aandacht aan het vak techniek. Daarvoor heeft de LPS onder andere 2 koffers vol drones aangeschaft. Alle groep 8 leerlingen van de LPS zullen vanaf dit schooljaar dus met drones aan de slag kunnen gaan.