Goossens en Van Roosendaal in actie tijdens het WK judo kata
Goossens en Van Roosendaal in actie tijdens het WK judo kata Foto: Sportschool Shintai

Judoka’s Goossens en Van Roosendaal 5e van de wereld

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op 13 en 14 september werden in het Poolse Krakau de wereld kampioenschappen judo kata georganiseerd. Shintai docenten Jelle van Roosendaal en Peter Goossens waren door de judobond geselecteerd om hieraan deel te nemen in het Katame-no-kata.

Judo kata zijn vastgestelde werkstukken welke voor een jury gedemonstreerd dienen te worden. 

In het Katame-no-kata waren 21 top teams vanuit heel de wereld present. Deze klasse werd opgedeeld in 2 poules waarvan de top 3 van beide poules zich konden plaatsen voor de finale van 6. 

In de voorronde werden Goossens en van Roosendaal ondanks een kleine fout 3e in hun poule. Hierdoor plaatste zij zich voor  de finales.

Goossens en Van Roosendaal hadden de pech dat zij in de finale als eerste aan moesten treden. Het Nederlandse koppel zette een prachtig kata weg wat goed was voor 398 punten. De scores lagen allen zeer dicht bij elkaar. Uiteindelijk eindigde de Nederlands kampioenen als 5e van de wereld, slechts 2 punten verschil van het brons. Dit geeft aan dat de top 6 kwa niveau niets voor elkaar onder doen en dat de verschillen hier minimaal zijn. 

De docenten van Shintai kunnen hiermee terugkijken op een mooi toernooi. 

Shintai staat in de regio bekend om het goede niveau. Zowel jeugd als volwassenen kunnen bij shintai terecht voor recreatie judo, wedstrijd judo, technische judo training en kata. Daarnaast is er op vrijdag avond ook nog een conditie training.

Voor meer informatie over shintai kijkt u op onze website www.sportschoolshintai.nl