Cultuur Carrousel voor zevende keer voor goede doelen

BERGEN OP ZOOM - De Lionsclub Bergen op Zoom heeft de organisatie rond voor de zevende Cultuur-Carrousel in de Bergse binnenstad. Het evenement vindt plaats op zondagmiddag 25 september in een vijftal locaties. De opbrengst is bestemd voor een aantal goede doelen. De Cultuur-Carrousel biedt artiesten en groepen gelegenheid op het podium te laten zien, wat ze in hun mars hebben. Het publiek kan kennismaken met een zeer uiteenlopend cultureel programma.

Voor het eerst gaat de organisatie gebruik maken van de Gertrudiskerk als onderdeel van het programma. Het publiek krijgt daar bijzondere optredens voorgeschoteld. De Bergse sopraan Marjon Strijk, bekend van optredens in binnen- en buitenland, brengt daar onder begeleiding van het prachtige Ibachorgel een aantal popliedjes. Een bijzonder optreden van deze artieste die samenwerkte met veel bekende dirigenten en orkesten en die op 25 september op het Ibachorgel wordt begeleid door Henk Veldman.


Optredens

In de Gertrudiskerk treedt verder ook het volledige West-Brabantse Symfonie Orkest op.

Tijdens de Cultuur-Carrousel, die in 2020 en 2021 vanwege Corona niet door kon gaan, zijn er verder gevarieerde optredens in de Theaterzaal Den Enghel, het Vestzak theater van ’t Zwijnshoofd, de Blokstallen en het Provoosthuis.

Alle deelnemende artiesten verzorgen een kort optreden van twintig tot vijfentwintig minuten en dat doen ze drie keer deze middag. Tussendoor heeft het publiek de mogelijkheid te wisselen van locatie, zodat de bezoekers kennis kunnen nemen van een rijke schakering aan Bergse cultuur.

Het programma varieert van klassieke tot popmuziek. In Den Enghel verzorgen Kirsten de Bruijn en Sabine van der Zwan een gezamenlijk optreden en is ook de singer-songwriter Elly Kellner te beluisteren met haar programma ‘Elly Kellner Songbook Series’. Elly ontving in 2019 de Tamoil Cultuurprijs.


Jazzmuziek

Liefhebbers van jazzmuziek komen aan hun trekken in het Provoosthuis, waar optredens plaats vinden van het VSOP-orkest en de Moms Kitchen Jazzband. En uiteraard is er ook weer alle ruimte voor popmuziek, want in het Vestzaktheater treden de Bergse formaties The Vision of Johanna en Greenlight op. Twee formaties die flink aan de weg timmeren en de nodige bekendheid genieten.

Ten slotte bieden de Blokstallen ruimte voor optredens van het Jeugdorkest van de harmonie Kolpings Zonen en The Voices in Harmony, een groep van enthousiaste mensen die houden van zingen en zonder begeleiding van muziekinstrumenten, de meest uiteenlopende songs brengen.


Opbrengst

De opbrengst is deze keer bestemd voor KWF Kankerbestrijding, de vrijwilligersorganisatie Hospice De Markies en het jubilerende harmonie-orkest Kolpings Zonen.


Loterij

In het kader van de Cultuur-Carrousel vindt weer een loterij plaats ten bate van de Rick Jonckheere Foundation. De trekking is tijdens de afterparty van het evenement in ’t Zwijnshoofd. DJ Willem Jongeneelen zorgt voor de muziek.

De eerste optredens beginnen op zondag 25 september om 14.00 uur. Na elk uur kan het publiek wisselen. Daarvoor is ruimte in het programma. Kaarten voor de Cultuur-Carrousel zijn verkrijgbaar aan de ingang van alle deelnemende locaties en kosten 7,50 euro.


www.cultuur-carrousel.nl.[n]