Team 2 (Jeffry, Hilde, Patrick, Marleen en Federico).
Team 2 (Jeffry, Hilde, Patrick, Marleen en Federico). Foto: BadmintonBoZ

Succesvolle competitieweek voor BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - Drie teams van BadmintonBoZ kwamen afgelopen week in actie in de Nederlandse bondscompetitie. Team 2 behaalde in het Zeeuwse Kats de maximale score van acht wedstrijdpunten.


Team 2 van Badminton Bergen op Zoom speelt in de zesde divisie en komt dit seizoen uit in afdeling 18 met zes andere teams. Samenstelling: Jeffry, Federico en Patrick samen met Hilde en Marleen. In Kats deed invaller Denise mee en werd gewonnen met 0-8. Hilde en Denise hadden in het vrouwendubbel drie games nodig, net als Jeffry in zijn mannenenkel en gemengddubbel met Hilde. Niettemin een uiterst succesvolle uitwedstrijd.

Ook team 3 zag zich genoodzaakt naar Zeeland af te reizen en het ging de sportieve confrontatie aan met Rillandia Smashers in Kruiningen. Het team speelt in de zevende divisie in afdeling 22 met zes andere teams. Heren Jurgen, Bart en Ramon kruisen de rackets met dames Manon, Jenny, Patricia en Maartje. De uitwedstrijd tegen de Kruiningse club was een uiting van klasseverschil: 1-7 winst. Vrijwel alle partijen werden gewonnen in twee games en met forse overmacht, alleen netspelspecialiste Manon moest zich gewonnen geven in het enkelspel.

Geen Brabant, geen Zeeland, maar Voorburg in provincie Zuid-Holland voor team 4. Het BadmintonBoZ-team komt uit in de achtste divisie in afdeling 14 met zeven andere teams. Dames Astrid en Monique worden dit seizoen bijgestaan door heren René en Gerardo. Op slechts 20 kilometer van de grens met Noord-Holland kwam dit viertal er achter dat het speelniveau in de Randstad iets hoger ligt. Monique en René redden de Bergse eer door met 21-18, 11-21 en 9-21 hun gemengddubbel te winnen, zodat er 7-1 verlies op het scoreformulier genoteerd kon worden.


Het vlaggenschip

Team 1, het vlaggenschip van BadmintonBoZ, had een competitievrij weekend en komt op zondag 2 oktober vanaf 10:00 uur in Sportcentrum De Karmel in actie tijdens de thuiswedstrijden. Het ontvangt dan Groene Ster 1 uit Zevenbergen.


Uitslagen

Team 2-Kats 1: 0-8 (winst), team 3-Rillandia Smashers 4: 1-7 (winst), team 4-Orbiton 4: 7-1 (verlies). 

Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.[n]