Afbeelding
Foto: Stichting BAM

Stichting Bam geeft eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt: ‘De thema’s zijn nog altijd herkenbaar’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting BAM speelt op 7 en 8 oktober de voorstelling ‘Door de bril van Annie M.G.’ in het Patronaat in Bergen op Zoom. In deze muziektheatervoorstelling geven ze een eerbetoon aan het werk van de bekende schrijfster Annie M.G. Schmidt.  

Stichting BAM (Bergse Alliantie voor Muziektheater) zet op 7 en 8 oktober een muziektheatervoorstelling neer waar uitsluitend teksten van de schrijfster gebruikt worden. “De thema’s die Annie M.G. Schmidt aansnijdt zijn decennia later nog altijd actueel en herkenbaar. Ze beschrijft serieuze thema’s zoals seks, feminisme en homoseksualiteit, maar doet dat met humor en een scherpe pen”, aldus BAM. Alle leden van de stichting zijn aan de slag gegaan met het werk van de schrijfster en hebben met liedjes, teksten en gedichten een kleinkunstvoorstelling gevormd. “Door de bril van Annie M.G. is dan ook geen zoete kindervoorstelling, maar een volwassen voorstelling waarin muziek centraal staat.” 

Regisseur Marcel van As is met de spelersgroep op zoek gegaan naar de betekenis van de (lied)teksten en gedichten. Zo hebben zij samen met het artistieke team de voorstelling vorm gegeven. Erwin Leijs is muzikaal leider en heeft de spelersgroep muzikale uitdagingen gegeven. “Van zes-stemmige indrukwekkende groepsnummers, tot kleine gevoelige solo’s, en dat alles onder begeleiding van een sfeervol 4-koppig combo.”

Stichting BAM
Stichting BAM is in 2019 ontstaan vanuit de behoefte naar verdieping en groei. Iedereen die betrokken is bij BAM heeft ervaring in het theater. “Ondanks dat we nog in de opstart- en ontwikkelfase zitten, hebben we een sterke visie over onze identiteit en onze missie.”

Tickets
De muziektheatervoorstelling wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober opgevoerd om 20.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van Stichting BAM.