Afbeelding
Foto: Hasselblad H6D

Op de werkvloer bij monteur buitendienst Michel: ‘De afwisseling en het buiten werken vind ik erg leuk’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Michel Klaassen. 

Samen in de Regio is een non-profit organisatie en is samen met Werkcentrum Brabantse Wal en de gemeente Roosendaal initiatiefnemer van het jaarlijkse evenement Kijk Binnen Bij Bedrijven. Voor bedrijven een goede mogelijkheid om te laten zien wat ze doen en wat voor werk ze kunnen aanbieden. Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe werk-, leer- of stageplek een ideale manier om die te vinden. Je krijgt de mogelijkheid om daadwerkelijk te zien wat bedrijven doen en of dat iets voor je zou zijn. Vele mensen hebben op deze manier een nieuwe plek gevonden, één van hen is Michel Klaassen die sinds 3,5 jaar werkzaam is bij Versteden BV.

DOOR GEA VRIENS

Wat is je functie en waarom heb je hiervoor gekozen?
“Bij Versteden maken ze glasvezelversterkte leidingsystemen en ik ben in dienst als monteur buitendienst. Ik werk al vanaf mijn vijftiende in de techniek en ben begonnen in de scheepsbouw waar ik leerde werken met glasvezel en epoxy. Voor dit werk was ik veel in het buitenland en na twaalf jaar wilde ik graag weer in Nederland aan de slag. Het bedrijf waar ik toen ben gaan werken verhuisde naar Harderwijk en dus moest ik op zoek naar iets anders.”

Wat heeft Kijk Binnen Bij Bedrijven voor jou betekend?
“Via Kijk Binnen Bij Bedrijven ben ik, samen met mijn gezin, gaan kijken bij Versteden. Hoewel ik geen ervaring had met leidingwerk maar wel met glasvezel en epoxy sprak het werk mij enorm aan. Na de rondleiding en de uitleg heb ik gelijk gesolliciteerd en werd aangenomen. Omdat er geen specifieke opleiding voor dit werk bestaat ben ik intern opgeleid. Vervolgens heb ik examen gedaan waar ik voor ben geslaagd. Voor dit werk moet je namelijk gecertificeerd zijn. Daarnaast heb ik VOL-VCA behaald, een certificaat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Meestal begin ik om zeven uur bij de klant dus ik zit ’s morgens wel eens om half zes in de auto. Ik ben graag vroeg bij de klant zodat ik nog tijd heb om een kop koffie te drinken voordat ik ga beginnen. Overdag heb je koffie- en lunchpauze en rond half vier vertrek ik naar huis. Soms sta ik op een steiger te werken en andere dagen werk ik in de grond. Als een bedrijf wordt stilgelegd zodat wij ons werk kunnen doen zijn de werkdagen wel langer omdat het werk af moet. Afhankelijk van het bedrijf waar ik aan het werk ben draag ik beschermende kleding. Soms is alleen een antistatische, brandveilige overall, een helm, veiligheidsbril en handschoenen voldoende maar omdat we ook wel eens met chemische stoffen werken draag ik dan een masker met filtersysteem en kleding die bestand is tegen deze stoffen. Bij Versteden staat veiligheid voorop.”

Wat is er zo leuk aan dit werk?
“Vooral de afwisseling vind ik erg leuk en ik werk graag buiten. Soms ben ik drie maanden bij een bedrijf bezig, dan weer twee weken of een paar dagen ergens anders. Doordat je bij veel verschillende bedrijven komt zie je ook veel. Elk bedrijf heeft zijn eigen veiligheidsvoorschriften die je moet doornemen voordat je met je werkzaamheden begint. Je moet wel goed opletten wat je doet en alert en geconcentreerd blijven. Die uitdaging maakt het voor mij bijzonder.”

Hoe zie je de toekomst bij dit bedrijf?
“Ik heb het goed naar mijn zin, het werk bevalt me. Ik wil in de toekomst nog wel andere technieken leren voor het kunststof lassen en misschien nog wel doorgroeien binnen het bedrijf tot bijvoorbeeld meewerkend voorman. Als ik maar niet achter een bureau op kantoor hoef te zitten want dat is niets voor mij.”

Waarom is Kijk Binnen Bij Bedrijven zo belangrijk?
Anita Peters, HR-manager bij Versteden vertelt: “omdat mensen daadwerkelijk kunnen zien wat voor werk we doen en hier van alles over kunnen vragen tijdens de uitleg en rondleiding krijgt een eventuele sollicitant een goed beeld van het bedrijf. Ook dit jaar doen we weer mee van dinsdag 18 oktober t/m donderdag 20 oktober van 13:00 tot 16:00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom!!

Naam:
Michel Klaassen

Woonplaats:                                                                 
Bergen op Zoom

Leeftijd:
46 jaar

Burgerlijke staat:
Getrouwd

Kinderen:
Een dochter van 11 jaar

Werkt bij:
Versteden BV

Sinds:
3,5 jaar

Functie:
Monteur buitendienst

Hobby’s:
Michel geeft voetbaltraining aan een damesteam van MOC,
de MO13-3. Als muziekliefhebber en echte Krab houdt hij van de Vastenavend en speelt bij dweilband T Laffeseeke. Daarnaast speelt hij bij tamboerkorps Odiles Rapid.