Vestingloop Bergen op Zoom
Vestingloop Bergen op Zoom Foto: www.vestinglopen.nl

De derde Vestingloop wordt een groot sportief feest

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 9 oktober vindt de 3e Vestingloop Bergen op Zoom plaats. Deze keer zonder Coronamaatregelen dus het wordt een extra groot feest met veel muziek, foodtrucks, springkussen, stands en gezelligheid bij de start en finish bij Kiek in de Pot. Het evenement geldt ook als doorstart van de Bergse Monumentenloop.


Sinds 2014 organiseert EPICinderunning hardloop- en wandelevenementen door het hele land. Er zijn een aantal concepten zoals de Vestinglopen in vijf vestingsteden, de EPIC Fun Runs en een aantal grootschalige evenementen. Atletiek Vereniging SPADO organiseert sinds 1996 de Bergse Monumentenloop. In de beginjaren waren de start en finish aan de Binnenschelde. Daarna werd alles verplaatst naar de Grote Markt.

Drie jaar geleden hebben Atletiek Vereniging SPADO en EPICinderunning samengezeten om een vestingloop te bewerkstelligen in Bergen op Zoom. EPICinderunning was bekend met vestinglopen in diverse andere steden op dat moment. Atletiek Vereniging SPADO heeft sinds tientallen jaren ervaring met het organiseren van de Bergse Monumentenloop, waarbij de deelnemers langs de verschillende Bergse bezienswaardigheden worden gevoerd tijdens hun looptocht door het centrum. Ook dit jaar hebben Atletiek Vereniging SPADO en EPICinderunning elkaar weer gevonden om een mooi groot sportieve vestingloop neer te zetten. Er kan gekozen worden uit een 1 km familieloop. 5 km 10 km en 10 km wandeltocht. De parcoursen zijn iets aangepast waardoor de lopers over het Markiezenhof en de Markt gaan wat voor extra beleving en sfeer gaat zorgen. 

Inschrijven en meer informatie via: www.vestingloopbergenopzoom.nl[n]