Team 1 (Christ, Natasja, Jeroen, Denise en Timo).
Team 1 (Christ, Natasja, Jeroen, Denise en Timo). Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Eerste team BadmintonBoZ overklast door jonkies

BERGEN OP ZOOM - Het eerste team van BadmintonBoZ had zondagochtend in Sportcentrum De Karmel een flinke kluif aan de jonge talenten van Groene Ster uit Zevenbergen. Slechts één partij ging naar de Bergse badmintonclub.


Team 1 bestaat uit Denise, Natasja, Jeroen, Timo en Christ en deze spelers komen uit in de vijfde divisie van de landelijke bondscompetitie van Badminton Nederland.

De gemiddelde leeftijd van het gastteam uit Zevenbergen was onder de 20 jaar, waarbij dat gemiddelde voor het thuisspelende team boven de 30 jaar uit komt. 

Het voordeel van speelervaring van BadmintonBoZ woog deze zondag niet op tegen de trainingsuren die de Groene Ster tieners daar tegenover stelden. Teamgenoot Timo kwam niet in actie wegens een kleine kwetsuur.

Jeroen Looij en Christ de Rooij zaten in het herendubbel dichtbij een derde game, maar 14-21 en 20-22 was daarvoor niet genoeg. Bij dames Denise van Eekeren en Natasja Looij bleef het eveneens bij 16-21 en 17-21. Vervolgens konden in het enkelspel alleen teamoudsten Denise (14-21, 21-18 en 12-21) en Christ (20-22 en 18-21) aansluiting vinden bij de sterkere jongelingen van Groene Ster. Dat bewezen deze twee thuisspelers vooral in hun gemengddubbel: de Bergse overmacht was daar tastbaar (21-8 en 21-10). Het leverde meteen het enige winstpunt op.

Met één gespeelde wedstrijd minder dan het huidige reekshoofd De Zwaluwen uit Breda staat BadmintonBoZ 1 op dit moment vierde in de poule. 

Zondag 9 oktober om 10:00 uur speelt team 1 van BadmintonBoZ een thuiswedstrijd tegen 't Pluumpje 1 uit Goes, het een-na-laatste team.


Wisselende uitslagen

Voor team 2 (zesde divisie) was het een uiterst succesvol weekend en een voortzetting van de zegereeks: gastteam 't Pluumpje 2 uit Goes werd met 7-1 gepasseerd. Alleen de gemengddubbels vergden driegamers en Federico en Marleen kropen nét niet door het oog van de naald: 19-21, 21-18 en 21-23 verlies. BadmintonBoZ 2 is reekshoofd in de poule met 21 punten en 3 gespeelde wedstrijden.

Elders, in de zevende divisie, laat ook team 3 zich in positieve zin gelden. Marathon 1 uit Oost-Souburg nam drie winstpunten mee in de tas naar Zeeland. Jurgen leverde zijn mannenenkel in en redde het met debutante Patricia net niet in het gemengddubbel (21-15, 16-21 en 16-21). Ook bij Maartje en Ramon glipte het gemengddubbel uit de handen (18-21 en 20-22). Niettemin een propere prestatie: team 3 verstevigt haar koppositie naar 18 punten en staat één puntje los van de nummer twee.

Voor team 4 was het incasseren geblazen tegen Selecta 2 uit Dordrecht, ondanks de inzet van capabel invaller Erik in mannendubbel en mannenenkel. Thuisspelers Monique en Astrid verloren hun vrouwendubbel in drie games en dat deed Monique ook met René in het gemengddubbel. Gelukkig nam ze de kans om in het vrouwenenkelspel de eer te redden: met een afgetekende 21-16 en 21-10 zette Monique 1-7 op het scorebord. 

Samen met Voorburg 5 is het vierde team van BadmintonBoZ rode lantaarndrager in de poule.


Uitslagen

Team 1-Groene Ster 1: 1-7 (verlies), team 2-'t Pluumpje 2: 7-1 (winst), team 3-Marathon 1: 5-3 (winst), team 4-Selecta 2: 1-7 (verlies). 

Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.[n]