Afbeelding
Foto: The Musical Company

The MusiCompany komt met een nieuwe voorstelling: ‘ Het draait om de bekendste Elvishits’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Elvisfan of niet, als je van 3 t/m 6 november All Shook Up van the MusiCompany bezoekt, zullen maar weinig liedjes je onbekend in de oren klinken. Dat is precies de reden dat The MusiCompany deze vrolijke musical toevoegt aan de reeks ‘feelgood’ musicals die ze eerder hebben opgevoerd. Ook niet onbelangrijk: in All Shook Up is een grote rol weggelegd voor het totale ensemble.

All Shook Up is de elfde musical die The MusiCompany op geheel eigen enthousiaste wijze op de planken van Theater De Maagd zet. Met de musical All Shook Up – die in 2009 als productie van Stage Entertainment in Nederland te zien was – kunnen ze als vanouds weer groot uitpakken. Rock & Roll, een sappig liefdesverhaal met meerdere dimensies en een script vol humor, meer heeft The MusiCompany niet nodig om te knallen. "We willen musicals met een swingend genre én waar veel ensemble momenten zijn, want we zijn met een grote groep", aldus Bart van Broekhoven, PR en lid van The Music Company. 

De naam Elvis wordt in de hele musical niet één keer genoemd, het zijn zijn bekendste hits die het verhaal luchtig aan elkaar rijgen. Hoofdrolspeler Chad strandt door motorpech in een plattelandsdorpje. Net uit de gevangenis en gewapend met een gitaar, leren jack en een scherp oog voor vrouwelijk schoon, brengt hij al snel meerdere mensen uit hun gewone doen. Natalie bijvoorbeeld, het stoere meisje dat zijn motor repareert. Zij droomt ervan om de wijde wereld in te trekken en ziet in Chad haar ideale reisgezel. Ze probeert hem daar op geheel eigen wijze van te overtuigen. Haar beste vriend Dennis is ook in de war want hij probeert Natalie al tijden duidelijk te maken dat hij haar leuk vindt. Chad ontgaat het allemaal, hij heeft in eerste instantie alleen oog voor de hard-to-get bibliothecaresse Sandra. Zij heeft ook de aandacht van Jim, de vader van Natalie, die op zijn beurt weer niet in de gaten heeft dat barvrouw Sylvia deze verliefdheid met lede ogen aanziet. En al deze gevoelens zijn niet eens de enige die de verhoudingen in All Shook Up op scherp zetten. 

"Bij All Shook Up kan je genieten van een echte feelgood musical. Het plezier spat er vanaf! Je kan tijdens de voorstelling niet stil blijven zitten en je gaat met een brede glimlach naar huis." Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Maagd.