Afbeelding
Foto: NICKFRANKEN.COM

De repetities van Young BOV zijn gestart: Een jeugdversie van The Addams Family

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Onder de vlag van de BOV zijn zaterdag de eerste repetities voor een musicalproductie speciaal voor de jeugd gestart. “Met Young BOV willen we jeugd tussen 11 en 18 jaar de kans bieden om op een hoger niveau en met deskundige artistieke begeleiding een musicalproductie neer te zetten.” Het gaat in eerste instantie om een pilot voor de duur van een jaar.

Young BOV zal tijdens de pilot bestaan uit 24 kinderen waarvoor twee auditierondes georganiseerd gaan worden. De repetities, onder leiding van een speciaal aangetrokken Artistiek Team, starten in oktober en vinden plaats op zaterdagochtend. Young BOV gaat aan de slag met een jeugdversie van The Addams Family. De twee matineevoorstellingen waarin de productie wordt opgevoerd zijn gepland op 29 maart en 1 april 2023 in theater De Maagd in Bergen op Zoom. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van het decor van de ‘volwassen BOV’, die met de Broadway-versie van The Addams Family van 24 maart tot en met 2 april in hetzelfde theater speelt.

Het initiatief is ontstaan vanuit de enthousiaste reacties van kinderen en ouders op onze laatste productie Oliver! waarin meer dan vijftig kinderen meededen. Na Oliver! hebben een aantal ouders het bestuur van de BOV benaderd met het verzoek om de haalbaarheid van een initiatief voor de jeugd onder de vlag van de BOV te onderzoeken.

Het fundament onder de pilot is voor een deel gerealiseerd met steun van het MollerJuvenaat. Directeur Frank Looijen heeft via een aan de school toegekende subsidie docenten ter beschikking gesteld die de BOV aan het speciaal samengestelde Artistiek Team heeft kunnen toevoegen.