2e Speelronde Nationale Petanque competitie

BERGEN OP ZOOM - Het 1e team van Petangeske speelt in de ere-divisie. Dat is een poule met de acht beste teams uit Nederland. Bij deze 2e speeldag moest het team naar Zaltbommel.


De ontmoeting bestaat uit 8 wedstrijden. Het werd een puntenverdeling van 4-4.  Het 2e team dat uit komt in de 3e divisie had het moeilijker in de thuiswedstrijd tegen DGW uit Den Haag. De hagenaars gingen met een 5-3 overwinning terug naar de residentie. Het 3e en  4e team moesten het in de 4e divisie tegen elkaar opnemen. Voor het gepromoveerde 4e team was het een kennismaking met een nieuwe omgeving. Niet leuk: 2 teams van een  vereniging in dezelfde poule. Door de vele afzeggingen door corona was het voor de NJBB moeilijk om poules samen te stellen met niet al te grote reisafstanden. De eerste 2 spelronden ging het nog aardig tegen elkaar op.(3-2).In de derde speelronde was het kaarsje bij de nieuwelingen snel uit. Met 2 Fanny's (verlies 13-0) was de eindstand 6-2 voor het 3e team. Het 5e team kwam met een 5-3 overwinning op jbv Altena terug uit Sleeuwijk. Het programma voor zaterdag 15 oktober ziet er als volgt uit:

Petangeske 1 moet naar jbv Aba in Rijswijk,

Petangeske 2 speelt thuis aan de Beukenlaan tegen Middelburg.

Petangeske 3 Gaat naar Sleeuwijk tegen jbv Altena 

Petangeske 4 ontvangt L'Ésprit uit Schiedam en Petangeske 5 ontvangt de jbv uit Ammerzoden, Gelderland.

De drie thuiswedstrijden beginnen a.s. zaterdag om 12 uur in de hal op het sportpark Roozenoord aan de Beukenlaan. Gratis entree. Kom gerust eens kijken. er zijn voldoende zitplaatsen om de wedstrijden te kunnen volgen.[n]