Faurestraat hangt weer massaal de regenboogvlag buiten

BERGEN OP ZOOM - Vandaag is het Coming Out Day. Bewoners van de Faurestraat en Zuidzijde Zoom hebben ook nu weer massaal de regenboogvlag  gehesen. Zo laten zij zien dat het belangrijk is dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Het is een dag waarop er extra aandacht is voor mensen die willen vertellen dat ze bijvoorbeeld homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Soms is het nog altijd lastig om daarin jezelf te kunnen zijn.


Het is voor veel LHBTIQ+ personen altijd moeilijk om te vertellen dat ze op jongens óf meisjes vallen of transgender zijn. Daarom is het op 11 oktober Coming Out Day, oftewel 'Kom-uit-de-kast-dag'.

“Deze dag is heel belangrijk. Als LHBTI’er sta je iedere keer voor de keuze wanneer, waar en tegenover wie je je eigen seksuele voorkeur of genderkeuze uit. Door de toenemende tolerantie is dat gelukkig steeds makkelijker”, vertellen Albert van der Heijden en Jeroen Schrauwen. Zij zijn, net als vorig jaar, de initiatiefnemers van deze actie. “Maar uit de kast komen is zeker niet voor iedereen altijd even makkelijk. Daarom is Coming Out Day belangrijk.”


“Door met de hele straat de regenboogvlag te hijsen, willen we een steuntje in de rug zijn voor wie uit de kast komen ook nu nog lastig is”, vult buurtbewoner Anne Hest aan. “Door de ligging van onze straat tussen drie middelbare scholen hopen we met name ook jongeren een support te geven. Vanuit mijn werk op Avans Hogeschool weet ik dat jongeren hier namelijk nog steeds hulp en steun bij kunnen gebruiken. Als wij door onze actie al maar één iemand een veiliger gevoel kunnen geven, doen we dat!”[n]