Team 3 (Bart, Maartje, Ramon, Manon, Jurgen en Jenny - niet op de foto: Patricia).
Team 3 (Bart, Maartje, Ramon, Manon, Jurgen en Jenny - niet op de foto: Patricia). Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Maximale score voor twee BadmintonBoZ-teams

BERGEN OP ZOOM - In de vierde speelronde van de bondscompetitie speelden vier teams van BadmintonBoZ afgelopen zondag hun thuiswedstrijden in Sportcentrum De Karmel. Team 1 zette na de zeperd van een week eerder gelukkig 8-0 op het scorebord.


Hekkensluiter 't Pluumpje uit Goes was oostwaarts Zeeland uit gereisd voor een wedstrijd tegen het vlaggenschip van Badminton Bergen op Zoom. Invaller Chantal verving met verve eerste dame Denise. Alle partijen vielen de Bergen op Zoomse kant op, maar iedere confrontatie met tegenstander Wouter, de sterkste heer aan Zeeuwse zijde, vergde extra inspanning. Zo verloren Christ en Chantal de tweede game van het gemengddubbel, maar stelden orde op zaken met 21-12 in de derde. Na drie gespeelde wedstrijden en 17 punten staat BadmintonBoZ 1 vooralsnog tweede in de poule.

Ook team 2 kreeg te maken met Zeeuwse tegenstanders: Sinar 2 uit Middelburg. Damesdubbel Hilde en Marleen moest flink aanzetten om het punt te pakken, maar juist in het enkelspel was de Bergse dominantie opmerkelijk. Drie singles werden namelijk met 21-8 in de tweede game omgezet in winst. Tegenstander Floor gooide roet in het eten tijdens haar single tegen Marleen (12-21, 10-21) en gemengddubbel tegen Patrick en Hilde (15-21, 21-17 en 10-21). Op het scorebord een 6-2 winst en daardoor heeft het team met vier gespeelde wedstrijden en 27 punten de absolute koppositie in de poule.

Gelijk aan het eerste team tekenden de toppers van team 3 zondag ook voor maximale winst en dat deed het team tegen Den Ossaert 2 uit het Zeeuwse Hulst (derde in de poule). Het klassenverschil liet zich uitdrukken in talloze games die in enkele cijfers gewonnen werden: elke partij bleef bij twee games in Bergs voordeel. Met een meer dan overtuigende 8-0 winst consolideert team 3 haar positie als reekshoofd in de poule met 26 punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Moeilijker, aanzienlijk moeilijker, was het voor team 4 van Badminton Bergen op Zoom. Dit leeftijd gemĂȘleerde team kon ook zondag rekenen op een constructieve bijdrage van invaller Erik en deze bebrilde badmintonner won als enige zijn partij (21-15, 21-15). Ook mochten ze een dankbaar beroep doen op invaller Karin die de honneurs waarnam voor teamlid Astrid. In de overige partijen was FST 1 uit Waalwijk niet alleen jonger, maar vooral vaardiger. Team 4 speler Monique speelde nog wel een driegamer: 21-16, 7-21 en 11-21. Met zeven punten uit vier gespeelde wedstrijden is team 4 voorlaatste in de poule, het is echt aanpoten dit competitieseizoen.

Uitslagen: team 1-'t Pluumpje 1: 8-0 (winst), team 2-Sinar 2: 6-2 (winst), team 3-Den Ossaert 2: 8-0 (winst), team 4-FST 1: 1-7 (verlies). Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.


ProbeerBadminton van start

De mini-badmintoncursus ProbeerBadminton met tien introductielessen is afgelopen woensdag van start gegaan met zo'n tien volwassenen. Zij krijgen in een periode van tien kleinschalige trainingen de basisslagen en spelregels aangeleerd. Zo kunnen zij op een leuke en vlotte manier meedraaien bij de meer ervaren badmintonspelers bij BadmintonBoZ.

Belangstellenden kunnen nog steeds aansluiten: aanmelden kan via de website https://badmintonboz.nl/probeer.[n]