Afbeelding
Foto: Wa Gif Ut

Na 38 jaar stopt dweilband Wa Gif Ut

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De dweilband Wa Gif Ut heeft besloten om na 38 jaar te stoppen. “Zowel de bandleden als de begeleiders worden steeds ouder, dus we moeten ermee gaan stoppen. Maar we willen niet via de zijdeur af gaan.”

Wa Gif Ut geeft op zondagmiddag 6 november van 14.00 tot 16.00 uur een afscheidsmiddag in café De Ponderosa. “Iedereen is welkom! We hopen ook dat de prinsen van Krabbegat, Altere en Strienegat komen. Andere bandjes mogen ook komen spelen, die geven we graag een podium. Misschien kunnen ze alvast oefenen voor de elfde van de elfde”, vertelt mede-oprichtster Anita Henze. 

Anita is speelt zelf de trompet in de band en is blij dat het mogelijk is om een mooi afscheid te kunnen organiseren. “We hebben dit 38 jaar gedaan. We speelden altijd veel tijdens de Vastenavend en we hadden ieder jaar een donneteursbal waar ook alle prinsen naartoe kwamen.” De bandleden van Wa Gif Ut zijn voornamelijk verstandelijk beperkten die het leuk vinden om muziek te maken. “Het was altijd een feestje!”

SDW
De organisatie is blij dat de bandleden en begeleiders een afscheidsmiddag krijgen na al die jaren. “Gelukkig is dit knalfeest mogelijk gemaakt door een flinke donatie van SDW Zorg de stichting.”

Iedereen welkom
“Via deze weg willen wij dan ook iedereen die ons al die jaren een warm hart heeft toegedragen en vooral ook dweilbandjes (die ons donateursbal in de afgelopen 38 jaar tot een succes hebben gemaakt) uitnodigen om er een geweldig feest van te maken.”