Overhandiging donatie aan The Air Tean CF
Overhandiging donatie aan The Air Tean CF Foto: Lilianne Visch

Zilveren pijlverschieting en donatie aan The Air Team

BERGEN OP ZOOM - Zondag 9 oktober was het een groot Gildefeest in Gildehuis Eigen Haard. Bijna 50 handboogschutters, zowel jeugd als senioren, van acht Gilden uit Brabant en België streden om de felbegeerde Zilveren Pijl. 


Even voor 13:00 uur verwelkomde burgemeester Petter, tevens Overdeken van het Gilde, alle schutters en overige gasten. Daarna las de Raadsheer schieten, Ronald Franse, de reglementen voor en werd het startsein gegeven voor de verschieting. Nadat elke schutter 20 pijlen had geschoten, werden van elk Gilde de vier beste schutters geselecteerd voor de finale waarin nog 5 pijlen werden verschoten om te bepalen wie dit jaar de winnaar van de Zilveren Pijl zou zijn. Niet voor het eerst was dat het Gilde van onze zuiderburen, van Essen. 

Een extra hoogtepunt was de uitreiking van de Zilveren Pijl, het overhandigen van een cheque met de donatie voor The Air Team CF, de organisatie die zich inzet voor verder onderzoek naar een oplossing voor de taaislijmziekte. Hun secretaris, Richard v.d. Mast vertelde over The Air Team CF, hun doelstellingen en de impact van deze, toch nog niet zo algemeen bekende, ziekte. Tijdens het Stadkoningschieten op Koningsdag en op de GildeDoeDag kon iedereen, tegen betaling, handboogschieten en ook de Vierschaar, toen ook op het Ravelijn, deed daar aan mee. De opbrengst daarvan werd nu bekend gemaakt. De Hoofdman van het Gilde, Michel Romijn, overhandigde samen met de voorzitter van de Vierschaar, Marco Duivelaar, de cheque met daarop het mooie bedrag van € 640,00 aan Richard v.d. Mast, die vergezeld werd door hun ambassadeur Evi Geertse, die zelf CF heeft. Zoals altijd bij het Gilde, bleef het daarna nog lang heel gezellig. Ben u nu extra nieuwsgierig, kijk dan ook eens op www.stsebastiaanboz.nl en www.facebook.com/stsebastiaanboz[n]