Topbadmintonner Ruben Jille met zijn grote badmintonidool Wout Luckerhoff.
Topbadmintonner Ruben Jille met zijn grote badmintonidool Wout Luckerhoff. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

BadmintonBoZ-jeugdlid bij Yonex Dutch Open in Almere

BERGEN OP ZOOM - Goed voorbeeld doet volgen. Zoveel geldt ook voor de BadmintonBoZ-jeugdtopper Wout. Tijdens het hoogste internationale badmintontoernooi van Nederland, de Yonex Dutch Open 2022 in Almere, zag de jonge speler zijn badmintonidolen.


Jaarlijks vindt medio oktober de Yonex Dutch Open plaats in Almere, een international challenge toernooi met een prijzenpot van US$ 15.000. Nederlandse Olympiërs zoals Mark Caljouw, Selena Piek en Robin Tabeling waren hooggeplaatst en lepelden vorige week prachtige badmintonrally's op als waren het warme broodjes. Wout Luckerhoff, jeugdlid en vaste waarde bij Badminton Bergen op Zoom, reisde met zijn vader af naar Topsportcentrum Almere en kon van heel dichtbij zien hoe topspelers van de internationale wereldranglijst elkaar met rackets en shuttles bestreden. Spelers van Team NL Badminton namen de tijd om handtekeningen uit te delen én op de foto te gaan. Aspirant-Olympiër Ruben Jille, hij vormt een duo met Ties van der Lecq, vond het een eer om met Wout vereeuwigd te worden. Wout is klein van stuk, maar is ook gezegend met een grote persoonlijkheid, dat leverde een sprankelende foto op van deze twee badmintonfanaten. 

Beregezellig familiedubbeltoernooi

Alsof een bezoekje aan de Yonex Dutch Open nog niet genoeg was, organiseerde BadmintonBoZ afgelopen zondag het jaarlijkse familiedubbeltoernooi. Jeugdleden namen een broertje of zusje, een papa of mama of misschien wel een oom of tante mee om samen een badmintontoernooitje te spelen. Onder leiding van jeugdleider Natasja en commissielid Federico werd er in Sportcentrum De Karmel fanatiek en enthousiast gebadmintond. Alles in de geest van Pierre de Coubertin: meedoen is belangrijker dan winnen.

Kennismaken met badminton? Kijk op de website badmintonboz.nl/kennismaken.[n]