Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Greet van de Don Camillo is blij met de kermis op de Grote Markt: ‘Wij juichen het toe!’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Doordat de kermis dit jaar in de binnenstad staat, is er een verbinding tussen de horeca en de kermis attracties. Greet van café Don Camillo is daar blij mee. “Het zorgt voor wat extra reuring. Wij zijn blij dat het weer kan!” 

Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat de kermis in de stad werd georganiseerd. Dat de kermisattracties dit jaar weer op de grote markt staan is volgens Greet juist goed. “Wij juichen het toe dat de kermis er weer staat. Het is natuurlijk altijd leuk als er wat georganiseerd wordt op de Grote Markt en met een kermis trek je toch veel meer mensen naar de stad toe.” Voor Greet levert het ook wat extra klanten op. “We hebben natuurlijk altijd onze bezoekers, maar door zo’n kermis komen er toch weer meer mensen je kant op. We zien onze vaste gezichten maar er komen ook wat nieuwe gezichten een drankje drinken”, vertelt Greet. 

Het is ook de kermis zelf die Greet leuk vindt. “Ik vind het altijd leuk als de kermis weer in de stad staat. Drie jaar geleden ben ik in de Polyp geweest, daar ga ik dit jaar niet in. Ik was toen zo misselijk!”, lacht ze. Dit jaar wil ze ook in een attractie, maar welke dat wordt weet ze nog niet. “Ik heb nog even om erover na te denken want de kermis staat er nog tot 31 oktober, maar ik ga zeker nog een rondje lopen. Misschien zit ik volgende week in de botsauto’s!” 

Informatie
De kermis is tot en met 31 oktober geopend van 13.00 uur tot 00.00 uur.