Lieve van de Rijzen eist 3e district titel op.
Lieve van de Rijzen eist 3e district titel op. Foto: Sportschool Shintai

Shintai judoka Lieve van de Rijzen district kampioen

HALSTEREN - Op zaterdag 15 oktober werden in Dordrecht de district kampioenschappen judo -15 jaar van het district Zuid-Holland georganiseerd. Shintai judoka Lieve van de Rijzen kwam hier in actie in de klasse tot 48 kg. Een spannende dag aangezien plaatsing voor het NK judo op het spel stond.

Lieve, die al twee maal kampioen van Zuid Nederland is geweest, kwam nu op de district kampioenschappen van Noord Holland in actie omdat ze ook traint bij Sportinstituut De Korte.

De eerste rondes was het hart knokken voor Lieve maar deze partijen wist ze uiteindelijk in haar voordeel te beslissen. In de finale was ze oppermachtig is wist ze binnen 10 seconden een ippon te scoren en zo voor de derde keer district kampioen te worden. Een knappe prestatie volgens trainer Peter Goossens. Met deze prestatie heeft ze zich ook geplaatst voor het NK-15 dat op 5 november in Hoogeveen word georganiseerd.

Shintai verzorgt judo voor jeugd en volwassenen en zowel recreatief als wedstrijdniveau. De trainingen worden gegeven op dinsdag en vrijdag avond in sporthal de Kannebuis te Halsteren.[n]