De gehele C selectie na het behalen van het kampioenschap
De gehele C selectie na het behalen van het kampioenschap Foto: Scheldevogels

C-selectie van Scheldevogels ongeslagen kampioen

BERGEN OP ZOOM - Vorige week heeft u in de bode al kunnen lezen, dat de E1 van korfbalvereniging Scheldevogels, ongeslagen kampioen is geworden. Vandaag kunnen we u kennis laten maken met de gehele C selectie van Scheldevogels. Ook zij wisten alle wedstrijden te winnen in hun klasse, wat betekend kampioen.


Deze gehele selectie is wel erg bijzonder. Ze bestaan uit totaal 15 spelers. Maar met deze hele selectie spelen ze een dubbele competitie, waardoor er elke week wel meer dan één wedstrijd gespeeld moet worden. Dat maakt de prestatie nog knapper. En, omdat zij dit seizoen voor het eerst als C selectie trainen en spelen was het in het begin wel erg wennen. Een hogere korf (3,5 meter) en een grotere bal. Desalniettemin hebben ze het ontzettend goed en knap gedaan. Toch zouden zij ook nog wat korfbalvriendjes en vriendinnetjes erbij kunnen gebruiken. Zodat er echt met twee verschillende teams gespeeld kan worden. Dus, ben jij in de leeftijdscategorie van 12 tot 14 jaar? Kom dan eens een training bezoeken van deze talenten. Ze kunnen jou erg goed gebruiken!


Overige uitslagen

Scheldevogels 1 speelde hun zevende wedstrijd in de competitie. Tegenstander was Oranje Zwart 1 uit Westmaas. Met een 7-7 ruststand, werd de overwinning duidelijk behaald 16-11. Door deze overwinning klimt Scheldevogels naar de 6e plaats in de stand.

Scheldevogels 2 speelde op woensdag een inhaalwedstrijd tegen Keep Fit 2 uit Roosendaal. Helaas waren de gasten een maatje te groot en werd er met 4-13 verloren.


Programma

Zaterdag 29 november kent Scheldevogels nog een drietal wedstrijden. Te beginnen met de allerjongste. Scheldevogels F speelt om 11:30 een thuiswedstrijd tegen DeetosSnel F3 uit Dordrecht.

Ook Scheldevogels A1 komt in actie. Zij ontvangen Keep Fit A2 ook op de Staakberg, aanvang 10:30 uur.

Als laatste het vlaggenschip, Scheldevogels 1. Zij beginnen om 15:30 uur aan hun uitwedstrijd in en tegen Zaamslag 1. Thuis werd er verloren met 15-16. Komen de punten nu mee naar Bergen op Zoom?

Met 2 thuiswedstrijden op de Staakberg, is er een mooi moment om kennis te maken met korfbal en met de vereniging. De A1, is de leeftijdscategorie van 16 t/m 18 jaar. De F1 is in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar. Voor meer informatie www.scheldevogels.nl[n]