Cast Het Elfde Gebod
Cast Het Elfde Gebod Foto: Pieter-Bas de Jonge

Het Elfde Gebod eindelijk op de planken

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Het leek zowat een gebed zonder eind, maar na 2,5 jaar is het eindelijk zover, het Gezellentoneel presenteert ‘Het Elfde Gebod. Begin november staan de acteurs letterlijk op de planken van café Het Zwijnshoofd.

Het Elfde Gebod is een klucht waarin je het leven volgt van het gezin van kroegbaas Sjef Denissen en zijn drie broers midden in de jaren 60. Sjef heeft een grote droom zelf bierbrouwen. Een naam voor het bier heeft hij al: Het Elfde Gebod! Echter ontbreekt het hem aan geld om zijn droom te verwezenlijken. Dan wordt de familie opgeschrikt door het bericht dat de steenrijke bejaarde tante Zus ernstig ziek is en het wachten is op haar overlijden. Sjef’s droom lijkt eindelijk werkelijkheid te worden! Het Elfde Gebod is een voorstelling vol Bergse humor: ‘Gij zult genieten’! 

Het Gezellentoneel speelt op 3, 4 en 5 november om 20:00 uur zondagmiddag 6 november om 14:00 uur. Het stuk wordt gespeeld in een unieke setting met Café het Zwijnshoofd als locatietheater! Je schuift als publiek letterlijk aan aan de bar. Het tweede bedrijf speelt zich af in de huiskamer van tante Zus. De allerlaatste kaarten zijn te koop via www.hetgezellentoneel.nl/tickets. Wees er snel bij want er is slecht een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.