Afbeelding

Nieuwe bezitter voor de Lacrosse wisseltrofee: ‘Werkt super motiverend voor de wedstrijd’

Door: Sandra Broosus Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zondag 23 oktober was er veel lacrosse te zien in Bergen op Zoom. Het thuisteam, Ogers Lacrosse van MH&LC Tempo, was organiseerde drie competitiewedstrijden. Hoofddoel: Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel én tegen de gedoodverfde kampioen uit Den Haag-Leiden niet te zwaar te verliezen, dubbele cijfers zien we regelmatig in lacrossewedstrijden.

De resultaten waren duidelijk: zeer tevreden bezoekers, en het thuisteam verloor, maar enkel met 13 doelpunten verschil tegenover meer dan 20 doelpunten verschil het jaar ervoor. Hieronder een interview met de Man of the Match, Koos Lobée (van oorsprong uit Halsteren): “Pas sinds oktober speel ik mee met Ogers Lacrosse. Tijdens de eerste wedstrijd heb ik kennisgemaakt met lacrosse en vooral heel veel geleerd. In de tweede wedstijd ging het meteen erg goed. Mijn eigen gevoel over de wedstrijd werd bevestigd door mijn teamgenoten en ik kreeg de “Golden Oger” uitgereikt. Dit is een prijs voor een speler die in een wedstrijd bijzonder heeft gepresteerd. Deze speler wordt gekozen door degene die de wedstrijd daarvoor de Golden Oger heeft gekregen. Het geeft een heerlijk gevoel om op een meer officiële manier gewaardeerd te worden na een wedstrijd. Deze waardering, maar ook de feedback die er bij hoorde, werkte super motiverend voor de volgende wedstrijd.”

Medespeler in het zonnetje zetten

Als Golden Oger-bezitter was het deze week aan Koos om een bijzondere prestatie te belonen en deze trofee door te geven. Het hele team speelde erg goed, maar een iemand stak net wat boven de rest uit: “Kylr. Hij speelde in de verdediging deze wedstrijd. Hier heeft Kylr een flink aantal kansen van onze tegenstander Wageningen geblokkeerd door behendige stick skills en fanatieke bodychecks. Extra bijzonder was het uitverdedigen onder druk van de behoorlijk goede en ervaren spelers van Wageningen. Het was een leuke ervaring om de prestatie van een medespeler extra in het zonnetje te zetten. Ik ben benieuwd wat Kylr de volgende wedstrijd weet te vertellen!”

Afgelopen zondag hebben de Ogers nog een topprestatie gespeeld, aldus speler-aanvoerder Daniël Sterenborg. Tegen een hoog geplaatst team werd het merendeel op voorsprong gespeeld, echter op het eind werd het uiteindelijk 6-8. Een goede prestatie van het Lacrosse-team uit Bergen op Zoom.

Meer weten over Lacrosse in West-Brabant/Zeeland: Ogers Lacrosse traint op dinsdag 19:00 uur bij MH&LC Tempo en heeft nog plaats in het competitieteam.