Zelfgemaakte dekentjes weer naar Griekenland

HALSTEREN - Vorige week hebben we weer een groot aantal gehaakte, gebreide en genaaide dekens weggebracht, naar het verzamelpunt in Weesp, waarvandaan Because We Carry hun transporten richting Griekenland regelt.

Sinds het begin van de corona tijd maakt de handwerkgroep van de Sint-Martinuskerk te Halsteren dekens voor vluchtelingen in Griekenland. Inmiddels heeft zich een aanzienlijk aantal dames bij de groep aangesloten, ook van buiten het dorp tot aan de Achterhoek toe!


Resultaten

Sinds dit voorjaar, de laatste keer dat we dekens wegbrachten, worden er weer erg hard, enthousiast en toegewijd dekens gemaakt. Het is een feest om de resultaten te zien, al deze kleurrijke stapels dekens, waarvan elke uniek is!

We maken ze nu groter, niet meer babyformaat, zoals toen we begonnen in de corona tijd, maar van kleuter- tot volwassenen maat: dat wil zeggen, van ongeveer 1 bij 1, 20 tot 1 bij 2 meter!


Waardevol

De organisatie Because We Carry is nog steeds erg blij met de dekens, en vol lof over hoe ze eruit zien, en de kwaliteit waarmee ze gemaakt zijn! “Jullie kunnen niet weten, hoe enorm waardevol de dekens zijn”, krijgen we steeds weer te horen!

Eind oktober vertrekt er weer een groot transport, en dan kunnen weer heel veel kinderen en volwassenen blij gemaakt worden met een deken, waardoorheen een hele warme draad liefde is geweven!

Handwerkgroep “De Baak”. Voor meer informatie: Janneke KleinJan: jcekleinjan@gmail.com.[n]