De A1, na de overwinning in de laatste wedstrijd.
De A1, na de overwinning in de laatste wedstrijd. Foto: Scheldevogels

Ook Scheldevogels A1 ongeslagen kampioen op het veld

BERGEN OP ZOOM - Na al eerder twee kampioenen gehuldigd te hebben, is ook het A1 team van korfbalvereniging Scheldevogels kampioen geworden. Zij wisten hun laatste wedstrijd ook te winnen, waardoor zij ongeslagen kampioen zijn geworden. vijf keer winst en één keer een gelijkspel. 


Een knappe prestatie van dit team, waar ook regelmatig spelers uit de C hebben ingevallen. 


Overige uitslagen

Scheldevogels 1 was een maatje te klein. In en tegen het Zeeuwse Zaamslag werd er ruim verloren met 19-8. Ondanks deze ruime nederlaag blijft Scheldevogels 1 wel op de zesde plaats in de stand staan. 

Op woensdag 26 oktober speelde Scheldevogels 2 hun inhaalwedstrijd tegen Sporting Delta 6 in Dordrecht. Een goede wedstrijd werd omgezet in een 10-16 overwinning. Zij eindigde hierdoor op een gedeelde derde plaats. 

Dan Scheldevogels A, zij wonnen hun laatste wedstrijd tegen het Roosendaalse Keep Fit A2. Het duurde even voor Scheldevogels in hun ritme kwam, maar uiteindelijk een nette 8-4 overwinning, Ongeslagen kampioen, zoals eerder gemeld. En dan als laatste de allerjongste. 

Scheldevogels F1 mocht nog een wedstrijd spelen tegen DeetosSnel F3 uit Dordrecht. Uiteindelijk werd een 7-3 overwinning behaald. Hiermee eindigen ze als tweede in de stand. Het team wist drie keer te winnen van de zes wedstrijden. Een erg knappe prestatie van dit nieuwe, jonge team! 


Programma

Komende week zullen de laatste trainingen plaatsvinden op het veld. Op de Staakberg, het thuiscomplex van Scheldevogels. 

Vanaf 7 november is het tijd om naar de zaal te gaan en dan zal de voorbereiding plaatsvinden voor het zaalseizoen. Dan is de thuisbasis sporthal Tuinwijk. We hopen natuurlijk op een mooi zaalseizoen, met hopelijk weer wat kampioenen. 

Informatie

Kijk voor meer informatie op www.scheldevogels.nl 

Ook als je interesse hebt om te komen korfballen.[n]