de vakantiegroep van 2022
de vakantiegroep van 2022 Foto: J. de Nijs

De grote finale van 33 jaar vakantiekamp

BERGEN OP ZOOM - 33 jaar geleden werd er door de VOGG (nu KansPlus) een vakantiekamp georganiseerd voor kinderen met een verstandelijke beperking, begeleid door enthousiaste vrijwilligers. De kampweek was zo’n succes dat besloten werd om er een jaarlijks terugkerende activiteit van te maken. De gasten genoten volop. 


Er werden o.a. spelletjes gehouden, dagjes uit, men ging uit eten bij de Mac Donalds. Door de jaren heen werd de groep vakantiegangers groter en moest men op zoek naar een aangepast vakantiehuis waarin men ook rekening moest houden met rolstoelgebruikers, zoals hoog/ laagbedden, drempelvrij. Van de Lutte tot aan Weert en van Brouwershaven tot aan Loon op Zand, verschillende vakantieadressen werden bezocht. Er werd ook naar zo'n week toegeleefd, een thema bepaald en de activiteiten gepland. Vervoer werd geregeld, (rolstoel)bussen die door de begeleiding bestuurd werden, zo konden we tussendoor altijd op stap en boodschappen halen. 

Een van de thema's was : Heel KansPlus bakt, een daverend succes om zelf mee te mogen bakken en koken en natuurlijk genieten van je eigen kookkunst. Tradities zijn er deze dagen ook, zoals dagjes uit (bijv. efteling/ dierentuin), uitslapen, brunchen, spelmiddagen, discoavonden. 

De vrijwilligers die deze kampen begeleiden zijn enthousiast en bedreven en werkzaam in de zorg. Zij namen gewoon ieder jaar een week vrij om mee te kunnen. 


33 vakantiekampen verder

In 2022, 33 vakantiekampen verder, is er besloten om 'voorlopig' niet meer ieder jaar op kamp te gaan. Een van de redenen is dat men kampt met een tekort aan vrijwilligers die mee willen gaan. Afgelopen herfstvakantie heeft men ontzetten genoten van een mooie afsluitende vakantieweek in Hoeve de Biestheuvel in Hoogeloon. Er werden vele herinneringen opgehaald (door oude thema’s te gebruiken in een activiteit). Zo was er een heerlijke bourgondische maaltijd, werd er gebowld en taarten gebakken. Dankzij het prachtige weer werd ook gevoetbald, en gewandeld op de hei. De vakantieweek eindigde bij Non Plus Ultra, waar men samen met familie genoot van een heerlijke lunch. Tijdens deze lunch werden verschillende mensen bedankt voor hun inzet. Alle vakantiegasten kregen een verslag en een mooie foto waar men heel blij mee was. 

Tijdens deze middag werden we ook nog verrast door 2 personen van Charitas die ons een cheque aanboden. We zijn wel 33 keer op vakantie geweest maar de zaterdaggroep bestaat al 35 jaar. Ter ere van dit jubileum willen we graag een dagje uit met de hele groep en kunnen we het geld wat opgehaald is goed voor gebruiken. 


Zaterdagsoos

De zaterdagsoos is een actieve groep met enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. De deelnemers denken graag mee welke activiteiten er georganiseerd kunnen gaan worden. De vrijwilligers zijn erg creatief, zo proberen we met eigen gemaakt e artikelen ( o.a.( kerst) kaarten etc) hopen ze extra geld op te halen voor de club. 

De volgende activiteit die met de zaterdagsoos gepland staat is om samen te gaan bowlen. Meer informatie over ons is te vinden op onze facebookpagina zaterdagsoos KansPlus Bergen op Zoom. Heb je interesse om vrijwilliger te worden, of deelnemer of wil je gewoon meer informatie, stuur een mail naar zaterdagsooskp@gmail.com. Wij heten jullie graag welkom op onze zaterdagsoos![n]