Bristol wacht nog eerste overwinning

BERGEN OP ZOOM - Het ging de boeken in als een eerste echt derby tussen twee Roosendaalse verenigingen.


Het werd een spektakel stuk van de bovenste plank waarbij de ontknoping in de staart zat. Zvv Kroeven bestaat uit spelers uit Roosendaal terwijl Bristol Team/Logischtiek spelers grotendeels komt uit Bergen op Zoom. Met een deal die deze groep is aangenaam met Hans Lauwen was het eigenlijk Roosendaal tegen Bergen op Zoom. Dit was ook te merken in de sporthal op de tribune. Er was geen plek meer over. Bij een dergelijk entourage behoort top zaalvoetbal, en die kwam er ook.

Beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was te zien in het spelbeeld. Van echte kansen kon men niet spreken maar fouten des te meer. Bristol Team/Logischtiek goalie Wassim Achbar moest meer reddingen bieden maar waren houdbaar en niet echt dreigend. Van de andere kant werd de keeper niet echt getest. Toch kwam Kroeven op voorsprong door Yasin Malhaoui. Een orkaan aan geluid golfde over het speelveld. Bristol Team/Logischtiek zocht voor rust nog voor de aansluitingstreffer maar schoten miste precisie.

Na rust werd er uit een voorzet van Salah Jaddi gescoord door Yazid Srhir en ook nu werd het doelpunt bejubeld door de grote aantal supporters van Bristol Team/Logischtiek. Hierna trok de oudste vereniging van Roosendaal het initiatief naar zich toe. Maar Kroeven hield de aanvalsgolf tegen. Met nog vijf minuten zuivere speeltijd op de klok was een gevaarlijk vrije trap te nemen door cult figuur Ahmed Didi. Zijn ervaring voltrok het vonnis want de pegel belande hard tussen de palen. Met een slotoffensief probeerde Bristol Team/Logischtiek de laatste 20 seconde op de klok nog met de keeper de gelijkmaker te forceren. Geduld werd er geopperd om het laatste schot af te vuren. Maar een slechte pass werd onderschept door Achmed Didi en in een leeg doel was het een koud kunstje.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel meer dan terecht geweest, maar Kroeven zit in een winnende flow. De felicitaties na afloop waren dan wel verdient, maar de teleurstelling was merkbaar want er had opnieuw meer ingezeten.

Vrijdag speelt Bristol Team/Logischtiek opnieuw een kraken. ZVG komt als nummer twee naar sporthal de Roos. Het team dat jarenlang de ambitie heeft op te promoveren naar de ere divisie zal graag de punten mee willen nemen. Wederom een pittige kluif voor het team van coach Mohammed Ahrouch[n]