Nieuw Borgvliet stuit op Sprundel-doelman

BERGEN OP ZOOM - In een boeiende wedstrijd deelden Nieuw Borgvliet en Sprundel een punt met dank wat betreft de gasten aan hun doelman.

De eerste helft hadden de oranje-zwarten een groot overwicht maar Finnian prachtig vrijgespeeld door Rick schoot eerst over en later naast uit vrije posities.

Op inzetten van Ahmed en Nikai behoedde de uitblinkende goalie zijn ploeg voor een achterstand. Slechts een enkele maal kroop de degradant uit de derde klasse uit zijn schulp en raakte daarbij de paal.

Na de pauze een wat evenwichtigere wedstrijd maar de beste mogelijkheden waren voor de Borgvlieters die dan ook verdiend op voorsprong kwamen in de 63ee minuut toen een vrije schop van Nikai door Michiel Wilting fantastisch werd afgewerkt : 1-0.  De gasten trokken naar voren maar de vrijkomende ruimte werd helaas niet goed benut door de Borgvlieters. Vijf minuten voor tijd werd het 1-1, tegen de verhouding in na slecht wegwerken in de verdediging.

Vlak voor tijd kroop de thuisclub door het oog van de naald toen een Sprundelse aanvaller rakelings naast schoot. In blessuretijd redde hun doelman met een uiterste krachtsinspanning een hard ingekopte bal van Michiel uit de benedenhoek. Jammer, de zege was verdiend geweest maar het spel en de inzet geven vertrouwen. Nu nog het vizier scherper stellen.

Stand: 1.Rimboe  6 14; 2.BSC 5 12; 3.Nieuw Borgvliet 6 11; 4.Sprundel 5 9. Zondag weer thuis tegen RSV en dat is een taaie ploeg.[n]