Donderdag 3 november

Ruilavond

19:00 | De Korenaere

Donderdag 3 november is de maandelijkse ruilavond van postzegelvereniging Delta Oost. Die wordt gehouden van 19.00 tot 21.30 uur in wijkcentrum De Korenaere. Er is een snuffeltafel voor aanbiedingen en de vereniging houdt een verloting met mooie postzegelprijzen. Jouw verzameling kun je ook aanvullen bij semi-handelaren.

 

Grafiek2022: Ontmoeten

11:00 | Gallery Lukisan

Begin deze maand is de landelijke, 3 maanden durende grafiektriënnale van start gegaan. Musea, galeries, kunstenaars, grafische werkplaatsen en verzamelaars door heel Nederland organiseren een diversiteit aan exposities, workshops, lezingen, demonstraties en projecten (www.grafiek2022.nl). Gallery Lukisan werkt samen met grafisch atelier Peter Franssen voor het programma in Bergen op Zoom met tentoonstellingen en workshops. Grafiek 2022: Ontmoeten t/m 27 november. Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72, Bergen op Zoom. Open: do-za 11-17 uur. www.lukisan.art

 

Vrijdag 4 november

Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood

10:00 | Lectorium Rosicrucianum

Graag willen wij met u uitwisselen over deze gedachten aan de hand van het boek ‘Mysteriën en uitdagingen van geboorte, leven en dood’. De bijeenkomsten zullen om de week plaats vinden op vrijdag van 10.00-11.30 uur. Toegang gratis. De ochtenden zijn gepland op 4 en 18 november en 9 december. Het Gouden Rozenkruis, Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom, http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

 

Martijn Fischer zingt Hits van Hazes

20:30 | Gebouw-T

Dit najaar zal Martijn Fischer te bewonderen zijn tijdens zijn exclusieve clubtour ‘Martijn Fischer Zingt Hits van Hazes’. In maar liefst 13 mooie poppodia verspreid door het hele land slingert hij de grootste en bekendste hits van André Hazes de zaal in! Vrijdag 4 november om 20.30 uur in Gebouw-T.


Lotgenotencontact Ouders AIC

10:00 | De Wittenhorst

Op 4 november organiseert AIC Bergen op Zoom een lotgenotencontact ochtend voor ouders van kinderen met autisme van alle leeftijden. Een kind met autisme kan een behoorlijke impact hebben op de gezinssituatie. Met elkaar gaan we hierover samen in gesprek. Er is geen vaste groep. Per keer kunt u bekijken of u aan wilt sluiten. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Locatie: de Wittenhorst, Lindelaantje 1, 4661 JK Halsteren. Aanvang 10.00-12.00 uur. Uiterste inschrijfdatum: 3 november 16.00 uur via www.nva-nb.nl

 

Zaterdag 5 november

Swap Sint Ruilmarkt

10:30 | Ontmoetingscentrum

Debby Valkenburg en Ineke Martens, samen met een team van vrijwilligers namens doorgeefwinkel het Deelboz, organiseren de Swap Sint speelgoedruilmarkt. De speelgoedruilmarkt in Bergen op Zoom vindt plaats op zaterdag 5 november van 10:30-12:00 uur in Wijkgebouw het Hoofdkwartier, Rembrandtstraat 52a Bergen op Zoom. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren op woensdag 2 november 18:30-19:30 uur en vrijdag 4 november 15:00-16:00 uur. Op zaterdag 5 november om 10:30 uur kan het ruilen beginnen, dit duurt tot 12:00 uur. Bekijk swipswap.nl/swapsint voor meer informatie en updates.


Archeologietour Verborgen Vesting

10:45 | Verborgen Vesting

Tijdens de unieke Archeologietour vertelt de archeologievrijwilliger van Stichting In den Scherminckel over de opgravingen en het tot stand komen van de Verborgen Vesting, maar ook over andere – al dan niet opgegraven - vestingwerken in Bergen op Zoom. Op zaterdag 5 november 10.45 uur. Aanmelden is verplicht via scherminckel@home.nl. Voor meer informatie en aanmeldingen: scherminckel@home.nl - www.scherminckel.nl

 

Tentoonstelling Janny Balke-Bomas

11:00 | Martinuskerk

5 november is er weer Open Kerk in de St. Martinuskerk Dorpsstraat 20 te Halsteren. Deze dag staat Janny Balke-Bomas (Utrecht, 1930 - Den Haag 2014) centraal. Haar tekeningen, spotprenten, aquarellen, en vooral haar etsen, die ze tijdens haar leven maakte, worden tentoongesteld. Zoals gebruikelijk tijdens Open Kerk, is er gelegenheid voor een kopje koffie met iets lekkers, een luisterend oor, de tafel met handwerkspulletjes om te bewonderen en evt. te kopen. De boekenkast is weer gevuld met boeken: ze zijn te koop en de opbrengst gaat naar het ZWO-project ‘Brabant voor Moldavië’ De kerk is open van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Kinderbijbelclub

11:00 | Wijkcentrum 't Fort

We gaan van start met ‘de Schatzoekers’ in het wijkcentrum! Wat gaan we allemaal doen? Een toneelstuk met de Schatzoeker. We doen een leuk kennismakingsspel, zingen een clublied, maken zelf een Schatkist en we gaan pannenkoeken eten! Kom jij ook, zaterdag 5 november in het wijkcentrum aan de Bernadettestraat 4 van 11.00 tot 12.00 uur.

 

Live concert van Raiders

20:00 | 

Geniet van een gratis concert van coverband Raiders uit Zwolle. Raiders staat bekend om hun hoogstaande mix van pop, rock, reggae en ballads. Hun repertoire is divers en bevat een levensveranderende boodschap over Jezus Christus. Zaterdag 5 november 20.00u, Nobellaan 23D, Bergen op Zoom. Toegang gratis.

 

Zondag 6 november

excursie Landgoed Zoomland

10:00 | Brasserie Bozlust

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Nieuwsgierig naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling samen met een natuurgids. Praktisch: Zondag 6 november van 10.00 tot 12.00u. Afstand ca. 3,5 km. Deelname is gratis. Start vanaf Natuurpodium (Bozlust), Boslustweg 1, Bergen op Zoom.

 

Het Filosofisch Gesprek

14:00 | 

Zondag 6 november komen we bijeen voor een Filosofisch Gesprek. Geen heftige discussies, maar juist goed naar elkaar luisteren en je eigen mening geven. Het gesprek wordt geleid door een ervaren moderator. We komen bijeen in een ruimte in de Engelsestraat 30 en beginnen om twee uur en eindigen rond half vijf. Je eerste bezoek is gratis.

 

Woensdag 9 november

Paddenstoelenwandeling

14:00 | Bezoekerscentrum de Kraaijenberg

Ter afsluiting van het activiteitenseizoen gaan we lekker naar buiten om paddenstoelen te bekijken. Om weer op te warmen wordt na afloop paddenstoelensoep geserveerd. Heb je een loepje of klein spiegeltje? Neem het mee, dan gaat de bijzondere wereld van de paddenstoelen nóg meer leven. Vooraf aan melden op www.brabantslandschap.nl/activiteiten. Verzamelen op 9 november om 14.00 uur bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat te Bergen op Zoom. Duur ongeveer 2 uur. Meer informatie: www.brabantslandschap.nl of op www.facebook.com/DeKraaijenberg