Afbeelding
Foto: GoSharing

Gewoon weer op de fiets: Groene deelscooters verdwijnen ook in Bergen op Zoom

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De aanbieder van de groene deelscooters heeft vandaag laten weten ook te vertrekken uit Bergen op Zoom. “Het ging natuurlijk ook om een pilot, maar op zichzelf is het jammer dat het niet is gelukt.”

Begin augustus werden er zo’n honderd scooters en vijftig fietsen van Go Sharing in de stad geplaatst. Gisteren werd bekend gemaakt dat de scooters niet meer te gebruiken zijn in Roosendaal, maar nu volgt ook Bergen op Zoom.  ”Vandaag hebben we toch te horen gekregen dat Go Sharing ook uit Bergen op Zoom vertrekt. Ze vertrekken uit 32 van de 45 steden”, aldus Erwin Stander van Gemeente Bergen op Zoom. “Er verdwijnt hiermee toch een stukje mobiliteit uit Bergen op Zoom. Aan de andere kant waren er ook nogal wat klachten over de wijze waarop de deelscooters en -fietsen soms werden neergezet.”

Bezuiniging
De woordvoerder van GoSharing laat weten dat het bedrijf nog niet winstgevend is. “Bezuinigingen zijn daarvoor de aanleiding”, laat de woordvoerder van GoSharing weten. “We zijn nog niet overal winstgevend en daarom trekken we ons terug in steden waar het gebruik tegenvalt, of waar er veel vernielingen plaats vinden.” Toch viel het aantal vernielingen in Bergen op Zoom mee, zeker in vergelijking met Roosendaal. Daarom wil de organisatie wel graag weer terugkomen in de stad: “We gaan in gesprek met provincies en gemeenten om te kijken of er subsidies zijn waarmee we dit rendabel kunnen maken. Die subsidies zijn er wél voor het openbare vervoer, maar niet voor deelvervoer. Als we de kans zien om terug te keren, doen we dat zeker.”

Het is nog niet precies duidelijk wanneer Go Sharing vertrekt. We krijgen daarover nog een definitief bericht.