Afbeelding
Foto: Kuijlen, Eline

Mantelzorgers welkom op Inspiratiemarkt

HALSTEREN - In november is er in de gemeente Bergen op Zoom volop aandacht voor mantelzorgers. Op zaterdag 12 november is er een Inspiratiemarkt in Halsteren waar mantelzorgers ook de mantelzorgwaardering kunnen ophalen.


Als mantelzorger zorg je langdurig en onbetaald voor een naaste, die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is. Op zaterdag 12 november van 11.00 – 16.00 uur is er speciaal voor mantelzorgers en geïnteresseerden een ‘Inspiratiemarkt Mantelzorg Samen Sterk’ in de Wittenhorst, Lindenlaantje 1 in Halsteren. 

Inspireren en informeren staan hier centraal. Deelnemers kunnen onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met verschillende organisaties en aan workshops deelnemen. Zo kun je je bloeddruk laten opmeten, ervaringen opdoen met een VR bril, deelnemen aan een workshop sport en bewegen of meer te weten komen over valpreventie. Mantelzorgers, die zorg dragen voor een naaste woonachtig in de gemeente Bergen op Zoom, ontvangen deze middag ook de jaarlijkse mantelzorgwaardering. De toegang is gratis en op basis van vrije inloop.

De inspiratiemarkt is mogelijk gemaakt door Mantelzorg Bergen op Zoom, de Bibliotheek West-Brabant, het Dementienetwerk West-Brabant, Alzheimer West-Brabant en De Fitfabriek.[n]