Overwinning voor Nieuw Borgvliet in Noordhoek

BERGEN OP ZOOM - In het kletsnatte Noordhoek behaalden de mannen van Geert Lazarom een dik verdiende en professionele zege.

Voor de weinige toeschouwers, er waren er meer uit Borgvliet gelet op de Oranje-zwarte paraplus, kwamen de Oranje-zwarten flitsend uit de startblokken met al na enkele minuten een kopbal van Jeffrey Franken net naast. Ricky Bergmans, hij benadert steeds meer de vorm uit zijn beste FC Bergen jaren, was doorlopend in beweging en aanspeelbaar. Het middenveld met Nikai Derwort, Marco de Vos en Jeffrey heerste en dat leidde binnen een half uur tot een 0-2 voorsprong door Jeffrey en Rick. Af en toe kwam de thuisclub gevaarlijk uit de omklemming maar de verdediging was alert. Vlak voor rust scoorde Nikai met een schot van 3 0 meter, zijn patent, de 0-3. Na de thee kwam de zege niet meer in gevaar en werd het al snel 0-4 toen Nikai de bal bij de goed invallende Monir Oulad Issa op linksback bracht die een loepzuivere voorzet afleverde op Ricky die van dichtbij de 0-4. binnen kopte. Beide ploegen kregen nog kansen maar de Borgvlietse achterhoede met Menno Oosting als uitstekende invaller, normalter speelt hij in het derde, gaf niets weg en reserve doelman Mohammed Bouhoudane speelde een foutloze wedstrijd met als hoogtepunt een geweldige reflex op een schot in de bovenhoek. Dikke pluim voor het hele team Nieuw Borgvliet. Een zonnige zondag (ondanks de regen) ook door het puntenverlies van zowel BSC als Sprundel.

Stand: 1. Rimboe 7 17; 2. Nieuw Borgvliet 7 14; 3. BSC   6 12; 4. Sprundel 6 10