Wit geeft mat in 4 zetten
Wit geeft mat in 4 zetten Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Verlies voor BSV-teams in de competities

BERGEN OP ZOOM - De externe teams van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV speelden afgelopen weekend in de landelijke zaterdagcompetitie en de Brabantse avondcompetitie. 


Tussen de beide BSV-teams in de zaterdagcompetitie waren er opvallende overeenkomsten. Beide teams speelden een uitwedstrijd in Rotterdam, in beide teams viel een speler uit door ziekte, en in geen van beide teams werd een partij gewonnen door een speler van BSV. Beide teams verloren dan ook de wedstrijd. BSV 1 speelde in Rotterdam-Zuid tegen team 3 van Charlois Europoort. Henry Groenveld, Marcel van Herck en Freek Schouten speelden remise, de andere spelers verloren. Door dit 1½-6½ verlies staat BSV 1 na 3 van de 9 ronden op de laatste plaats. BSV 2 speelde in Rotterdam-Hilligersberg tegen Erasmus 2. In dit team speelden Piet Bruys, Laurens Quinten, Wesley Hopmans en de eerstebordspeler remise. De andere spelers verloren, waardoor het team met 2-6 verloor. Na 2 van de 7 ronden staat BSV 2 op de voorlaatste plaats. Op vrijdagavond verloor BSV B in de Brabantse avondcompetitie met 1½-2½. Gelukkig was de tegenstander het eigen team BSV A, waardoor er dit weekend toch één teamoverwinning voor BSV viel te noteren. In deze wedstrijd werd gewonnen door Rob Hopman-Been, Pieter-Jan Demmers en Piet Bruys, terwijl Henk van Houten en Kees de Looff remise speelden. Vrijdag 11 november wordt ronde 7 van het clubkampioenschap gespeeld, de week erna ronde 8. Op zaterdag 19 november wordt het BSV Jeugdtoernooi gespeeld. 

In de vorige schaakpuzzel was de stand: wit: Kh3, Dd3, Tc7, Pe4, pionnen a5, b3, f3, g2, g5; zwart: Kh8, Da3, Tc8, La6, pionnen a7, b5, d6, e6, g7. Wit geeft mat in 2 zetten met 1. Pf6. Dit dreigt 2. Dh7 mat. Ook op 1… gxf6 volgt 2. Dh7 mat. Op 1… g6 volgt 2. Th7 mat. In de nieuwe schaakpuzzel geeft wit mat in 4 zetten.[n]