Most valuable player Hilde Homans.
Most valuable player Hilde Homans. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Hilde Homans Most Valuable Player van BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - Met zes gewonnen partijen in één week kroonde team 2 speler Hilde Homans zich tot most valuable player (MVP) van Badminton Bergen op Zoom. Een bijzondere prestatie waarbij ze zowel in haar eigen team als in het vlaggenschip van de club in alle gespeelde partijen zegevierde.


De vijfde speelronde begon verleden week op donderdag met een uitwedstrijd voor team 2 van BadmintonBoZ , dat uitkomt in de zesde divisie. In Kruiningen werden de badmintonrackets gekruist met Rillandia Smashers 3. Jeffry en Federico werden in hun herendubbel naar drie games gedwongen (21-15, 13-21, 12-21) en dat gold ook voor Federico met Marleen (16-21, 21-19, 14-21). Het enige verliespuntje kwam voor rekening van laatstgenoemde, zij verloor de eerste game met 21-18 en redde het met verlenging net niet in de tweede: 26-24.

Niettemin een krachtige 1-7 overwinning en verdere versterking van de leiderschapspositie: 34 punten, tien punten meer op Terneuzen, de nummer 2. Zondag 13 november reist het tweede team van BadmintonBoZ zeewaarts om Terneuzen 1 punten te ontnemen.


Oppermachtig in Kruiningen

Ook de hoofdmacht van BadmintonBoZ moest vorige week, vrijdag, haar opwachting maken in Kruiningen, maar ditmaal voor een wedstrijd in de vijfde divisie tegen Rillandia Smashers 2. Gelukkig was Hilde, vaste kracht in team 2, genegen in te vallen voor Natasja die door een kwetsuur aan een kant bleef.

Het vrouwendubbel van Denise en Hilde ontvouwde zich tot een spannende driegamer. De eerste twee games werden gedeeld tussen Zeeland en Brabant (21-12, 17-21) en pas op 19-21 trokken de Bergse dames aan het langste eind. Voor Jeroen ontpopte het enkelspel zich tot een fysieke en mentale beproeving. De partij tegen een fors oudere en dienovereenkomstig meer ervaren heer vergde heel veel, teveel: 15-21, 21-14, 21-14. Bij dat ene verliespuntje bleef het en team 1 kon daardoor met 1-7 winst huiswaarts keren.

Zaterdagmorgen 12 november gaat het team naar De Parrestee in Hoeven. Dat team staat vijf punten lager (positie 4) in de poule en zal ongetwijfeld meer tegenstand bieden.


Gelijkspel in Hoogvliet

Voor team 4 van BadmintonBoz, dat uitkomt in de achtste divisie, stond zondag een uitwedstrijd in Hoogvliet op het programma. Na drie opeenvolgende 7-1 verliezen, werd tegen Boomgaardshoek 4 een gelijkspel afgedwongen.

Invalspeler Patricia - normaal acterend in team 3 - hielp het team aan winstpartijen in vrouwendubbel en enkelspel. Daarnaast won Monique ook haar enkelspel en gemengddubbel met René.

Zaterdagochtend 12 november speelt het team in Hoeven tegen het derde team aldaar. Er is de komende maanden nog wat werk te verzetten om degradatie te ontlopen.

Uitslagen: team 1-Rillandia Smashers 2: 1-7 (winst), team 2-Rillandia Smashers 3: 1-7 (winst), team 4-Boomgaardshoek 4: 4-4 (gelijkspel). Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.[n]