Afbeelding
Foto: VastenavendNL

De Leutneutbonnen zijn volgend jaar weer iets duurder, maar alsnog goedkoper dan in Roosendaal

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vorige Vastenavend was die er niet, maar volgend jaar is hij weer terug van weggeweest: De Leutneutbon. Maar de prijs is wel weer wat omhoog. 

De vertrouwde papieren bon is komende Vastenavend weer terug van weggeweest. De prijs voor het bonnenboekje van 2023 is 30 euro voor 11 bonnen, dat is 2,73 euro voor een bon. 

De bon zal dus een waarde hebben van 2,73 euro. De vorige papieren bon in 2020 had een waarde van 2,27 euro. De bon van de vorige Vastenavend zou 2,50 euro zijn, maar die bon is nooit gedrukt. Een stijging is onvermijdelijk met alle stijgende kosten zoals de energie, maar leden van de Leut Neut Bon vereniging willen het wel leuk houden voor de Vastenavendvierders die de horeca ook heel veel gesteund hebben in Coronatijd. In sommige omliggende plaatsen is de prijs nog veel hoger dan in het Krabbegat. In Roosendaal betaalden de Tullepetoanen vorig jaar al 30 euro voor 11 bonnen. 

Ontwerp
De bon wordt dit jaar ontworpen door de café de Ponderosa. De 16-jarige Bridget Rens neemt het ontwerp voor haar rekening. Ze is de eervolgende in de lijn van het familiebedrijf Ponderosa. Het ontwerp  van vorig jaar was ook al gemaakt door Bridget, maar toen kwam er toch weer een lockdown en daardoor is het ontwerp helaas nooit gedrukt.

Bridget zit inmiddels op 5 VWO op het MollerJuvenaat en gaat waarschijnlijk de juridische kant op, maar wilt heel graag het ontwerp voor de nieuwe leut neut bon maken. “Stoer om zoiets unieks te mogen doen.” Wie de achterkant van de bon zal gaan maken is nog niet bekend gemaakt.