The Haunted Youth
The Haunted Youth Foto: Charlie De Keersmaecker

The Haunted Youth live in Waterput: ‘Ik vind hem het grootste talent uit België’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het grootste talent uit België volgens Gilly, eigenaar van de Waterput. Dat is de reden dat Joachim Liebens aka The Haunted Youth op 19 november naar de popspeciaalzaak komt. 

Luisteraars van Studio Brussel kennen alle hits van Joachim Liebens aka The Haunted Youth inmiddels van uit hun hoofd. Die tracks staan ook allemaal op het debuutalbum Dawn Of The Freak die de band op zaterdag 19 november in popspeciaalzaak De Waterput presenteert met een live optreden en een signeersessie. “Wat mij betreft is hij het grootste talent uit België van dit moment. Hij wordt onwijs vaak gedraaid op de Belgische radio’s dus we zijn blij dat hij langs komt bij ons.” De Waterput is altijd bezig met het ontdekken van nieuw talent. “We vinden het leuk om nieuw talent uit te nodigen in onze zaak, dan zijn we er nog op tijd bij. Als we Joachim Liebens over twee jaar zouden bellen weet ik zeker dat hij volgeboekt zit!”

Succesverhaal
Het succesverhaal begon met de single Teen Rebel, waarmee de indie-muzikant De Nieuwe Lichting van bovengenoemde radiozender won. Deze Joachim Liebens (type: wazige anti-ster) heeft inmiddels zijn zesde single uitgebracht, met steeds hetzelfde effect. Als een muzikale nerd in zijn eentje in elkaar gefabriceerd, maar inmiddels met een hechte band rond hem goed voor dik een uur vaak lang uitgesponnen dromerigheid op steeds groter wordende podia. The Haunted Youth heeft het helemaal, want alle steeds zorgvuldig opgebouwde en aanzwellende singles missen nooit hun effect op de luisteraar, of die nu beurtelings graag naar MGMT, DIIV of The War On Drugs luisteren. Denk aan een melancholisch start en een vaak groots euforisch slot.

Op 19 november speelt The Haunted Youth ’s avonds op Made in Belgium in vol ornaat in Gebouw-T, vanaf 16.00 uur doen ze dat iets kleiner tussen de platenbakken in De Waterput. De entree ’s middags is gratis.