Afbeelding
Foto: Marjan Stolk

De bourgondische Santarun is terug: Inschrijvingen zijn geopend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Op 17 december om 15.30 uur het startschot eindelijk weer klinken voor de zevende editie van de enige bourgondische Santarun in Nederland. “We twee jaar stil gelegen, maar we zijn blij dat het dit jaar weer kan!” 

DOOR SANNE BRUSSELAARS

Organisator Joris Völker is blij dat het dit jaar eindelijk weer tijd is voor de Bourgondische Santarun van Bergen op Zoom. “We kijken er naar uit dat de Santarun dit jaar eindelijk weer door kan gaan. Dit jaar starten we weer zoals vanouds bij de ijsbaan en daar staat alle deelnemers een goede opening te wachten met DJ Alex.” Deelnemers van de Santarun kunnen vanaf 14.30 uur verzamelen waarna om 15.00 uur de warming-up begint. Het startschot luidt om 15.30 uur. “Iedereen kan deelnemen jong en oud, als bedrijf, vriendengroep, sportteam etc. De route is zo’n 3 km. Onderweg zal het de lopers aan weinig ontbreken. Een hapje, een drankje en muziek! Het wordt een feest van 3 km lang!”

De Santarun van Bergen op Zoom is de enige Bourgondische variant van Nederland. “Een echt sportieve loop is het niet, maar gezellig wel. Iedereen is welkom om mee te doen, sportief of niet. Onze doelgroep is van 0 tot 99 jaar”, vertelt Joris. “We hebben écht een deelnemer van 0 jaar en een keer een deelnemer van 99 jaar gehad. Iedereen kan mee doen dus.”

Inschrijven voor de Santarun kan via de website www.santarunbergenopzoom.nl. Voor het bedrag van 22,50 euro krijg je een kerstmannenpak om in te rennen, een startnummer, een stempelkaart voor alle 13 stops en een medaille. De opbrengsten gaan naar het goede doel(en).