Nieuw Borgvliet op gelijke hoogte met Rimboe

BERGEN OP ZOOM - Voor een volle tribune kwam Nieuw Borgvliet al na 4 minuten op 1-0 dankzij Ricky Bergmans die geklungel in de Rucphense defensie koel afstrafte.

De gasten kregen daarna 2 levensgrote kansen via hun snelle spitsen maar ze faalden alleen voor Antal. Een solo van Nikai werd ten koste van een strafschop gestopt die aanvoerder Dylan vakkundig verzilverde 2-0. Een voorzet van rechts van kilometervretere Jeffrey werd door Marko naast gekopt. Antal met een flitsende reactie en David op de doelijn voorkwamen de 2-1. De toegekende strafschop na een duw van Dylan werd benut ofschoon Antal de bal nog toucheerde.

Op slag van rust stuurde Nikai Ricky de diepte die zijn 7e treffer van het seizoen aantekende: 3-1. Door getreuzel van Finnian konden de gasten een kwartier na rust de 3-2 scoren. Nieuw Borgvliet werd sterker maar Jeffrey liet 2 mogelijkheden onbenut. Een afstandsschot van een Rucphenaar was Antal te machtig en zo was de stand weer in evenwicht op dat moment tegen de verhouding in. De thuisclub trok evenwel en terecht aan het langste eind toen Marco die een puike tweede helft speelde in het strafschopgebied hard op zijn scheenbeen werd geraakt en Dylan doodkalm zijn tweede strafschop benutte.

Zondag geen wedstrijd voor heel Nieuw Borgvliet vanwege de viering van het 100-jarig Jubileum op vrijdag (reünie)en zaterdag (receptie en feestavond).

Stand: 1.Rimboe  7 17; 2.Nieuw Borgvliet 8 17; 3.BSC 7 15; 4.Sprundel 7 13[n]