Team 4 (Astrid, Monique, René en Gerardo).
Team 4 (Astrid, Monique, René en Gerardo). Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

BadmintonBoZ teams op kampioenskoers

BERGEN OP ZOOM - Twee van de competitieteams van BadmintonBoZ liggen onmiskenbaar op kampioenskoers door ook dit weekend weer te tekenen voor overtuigende winst. Het vlaggenschip consolideerde haar tweede plaats door in Hoeven zes punten te stelen.


Zaterdagochtend kwamen team 1 en team 4 in actie in De Parrestee in Hoeven. De hoofdmacht van Badminton Bergen op Zoom trad aan tegen Hoeven 1 en vooraf leek een gelijkspel realistisch. In de dubbels werd het eerste puntje afgestaan door de Bergse dames. Eerste heer Jeroen legde het daarna in drie games af (21-13, 19-21 en 21-17) tegen de meer ervaren en stoïcijnse Christian van Hoeven. Met 2-1 achterstand zat er echter nog verrassend veel in de shuttlekoker van BadmintonBoZ 1: de overige singles werden elk in twee games gewonnen en de gemengddubbels ieder in drie games. Door de 2-6 winst vindt het team weer aansluiting bij het ontketende en uiterst jonge reekshoofd Groene Ster uit Zevenbergen.

Bij team 4 zat het gelijkspel van vorige speelronde nog in het hoofd. Die inspiratie nam het team mee in de wedstrijd tegen Hoeven 3. Gelukkig konden deze achtste divisiespelers rekenen op de sportieve bijdrage van invallers Karin en Chantal en dat betaalde zich uit. Chantal won met Karin het damesdubbel, met Gerardo het gemengddubbel én ze tekende, net als René, voor winst in het enkelspel. Dit 4-4 gelijkspel haalt het team vooralsnog niet van de degradatieplek af, maar dat drukt de badmintonpret gelukkig niet. Onder het genot van een heerlijke banketstaaf en een drankje werd door beide teams nog even geëvalueerd.


Zondag double duty in Terneuzen

Team 2 en 3 reisden zondags zeewaarts voor een sportief tête-à-tête met respectievelijk Terneuzen 1 en 2. Invaller Denise uit team 1 was genegen haar verrassende wijsheid en badmintonvaardigheid in dienst te stellen van het gezamenlijke goed van BadmintonBoZ 2. De twee openingsdubbels bleven in handen van nummer twee Terneuzen 1, maar alle navolgende partijen gingen in twee games naar het Bergse team. Behalve de singel van invaller Denise: zij besloot haar speelminuten te maximaliseren door in drie games te winnen (14-21, 21-18 en 11-21). Deze 2-6 winst doet het vreugdevolle besef groeien dat team 2 van BadmintonBoZ alles in de rackets heeft om kampioen te worden.

Elders in Sportcentrum Vliegende Vaart speelde team 3 tegen Terneuzen 2. De behoorlijke onderbemensing aan Bergse zijde deerde niet, ook al speelde het team van zeven spelers i.v.m. de komst van de Sint slechts met drie eigen spelers en invaller Martin. Een enorme pluim voor deze lange badmintonner is op zijn plaats: hij droeg bij aan twee van de zes gewonnen partijen en dat als relatief onervaren competitiespeler. Nu vijf speelronden volbracht zijn, staat BadmintonBoZ 3 liefst acht punten vrij van de nummer twee Marathon 1.

De trainersploeg van Badminton Bergen op Zoom ziet vruchtvol resultaat van de trainingsarbeid van de competitiespelers tijdens de afgelopen maanden: twee van de teams zijn reekshoofd en het hoogste team streeft naar reservekampioenschap. Zondag 20 november a.s. komen team 1, 3 en 4 vanaf 10:00 uur in actie in Sportcentrum De Karmel, de vaste thuisbasis van BadmintonBoZ.

Uitslagen: team 1-Hoeven 1: 2-6 (winst), team 2-Terneuzen 1: 2-6 (winst), team 3-Terneuzen 2: 2-6 (winst), team 4- Hoeven 3: 4-4 (gelijkspel). Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de gedetailleerde uitslagen.[n]