Sjaak Hector tijdens het ontvangen van zijn onderscheiding
Sjaak Hector tijdens het ontvangen van zijn onderscheiding Foto: Lia Hector

Sjaak Hector ontvangt 'Orde van de Pepernoot'

BERGEN OP ZOOM - Zeer veel inzet van Sjaak bij de Bergse Actieve Senioren (BAS). Sinterklaas was bij het bekijken van de website van de BAS erg onder de indruk van de vele activiteiten en het groot aantal deelnemers aan de activiteiten. 


"Dat ik, net aangekomen in Nederland, al op mijn 1e dag hier in Meilust ben heeft een speciale reden, dat snappen jullie vast. Ik ben hier namelijk om een onderscheiding uit reiken en wel in de “Orde van de Pepernoot”", aldus Sinterklaas. "Sjaak Hector kom jij maar eens hier bij Sinterklaas. Je bent een toffe en actieve man. De Pieten hebben onderzoek naar jou gedaan en al je vrijwilligerswerk." 


Sjaak heeft allerlei dingen voor de BAS georganiseerd tot Middelburg en België toe. Tijdens zijn werkzaam leven bij Bruynzeel betekende hij veel als O.R. lid en zette zich in voor het Bruynzeel Museum en zo heeft hij daar nog veel meer betekend. En net als Sinterklaas is hij al lang bloeddonor. Dat en door nog vele andere redenen heeft Sjaak zaterdag bij Meilust de Orde van de Pepernoot ontvangen. [n]