Woensdag 16 november

Reisloket voor 65-plussers

12:30 | Bibliotheek West-Brabant

Heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Kom dan langs bij het Reisloket op woensdag 16 november van 12:30 tot 16:30 uur bij Bibliotheek Bergen op Zoom (Kortemeestraat 17, Bergen op Zoom). Hier nemen deskundige OV-ambassadeurs alle tijd voor het beantwoorden van uw praktische vragen of het geven van persoonlijk reisadvies. Ook kunt u bij hen als 65-plussers gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Neem voor het aanvragen van de OV-chipkaart uw legitimatiebewijs en een pasfoto mee. Het project is gefinancierd door de Provincie Noord-Brabant.

 

Donderdag 17 november

Start leesclub (moderne) literatuur

13:30 | Quist Bookshop

In Bergen op Zoom start binnenkort een leesclub (moderne) literatuur. In Boekhandel Quist (Fortuinstraat 24, Bergen op Zoom) is op donderdag 17 november (aanvang 13.30 uur) een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Wel graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen via info@quistboeken.nl of info@senia.nl.


 

Grafiek2022: Ontmoeten

11:00 | Gallery Lukisan

Begin deze maand is de landelijke, 3 maanden durende grafiektriënnale van start gegaan. Musea, galeries, kunstenaars, grafische werkplaatsen en verzamelaars door heel Nederland organiseren een diversiteit aan exposities, workshops, lezingen, demonstraties en projecten (www.grafiek2022.nl). Gallery Lukisan werkt samen met grafisch atelier Peter Franssen voor het programma in Bergen op Zoom met tentoonstellingen en workshops. Werken van de bekende Bergse kunstenaar Jan Wessendorp zijn te zien bij Gallery Lukisan en ook Laura Casas Valle toont prachtig nieuw werk met o.a. driedimensionale etsen. Daarnaast zijn werken van de Indonesische kunstenaars Herlambang Bayu Aji, Prihatmoko Moki en Soni Irawan te zien. Bij atelier Peter Franssen zijn werken van volgende kunstenaars te zien: Peter Franssen, Yuriko Miyoshi, Jaco Putker, Mieke Robroeks, Sjoerd Tegelaers en Marian Vergouwen. Grafiek 2022: Ontmoeten t/m 27 november. Gallery Lukisan, Moeregrebstraat 72, Bergen op Zoom. Open: do-za 11-17 uur. www.lukisan.art


 

Vrijdag 18 november

AIC BoZ winterwandeling

10:00 | 'T Appeltje

Vrijdag 18 november gaan we weer wandelen. Tijdens deze wandelingen is er tijd om met elkaar in gesprek. De wandelingen van AIC Bergen op Zoom zijn gezellig en ontspannen. Heb je zelf een vorm van autisme? Ben je ouder/familielid of partner van iemand met autisme? Je bent van harte welkom om mee te wandelen! Locatie vertrek wandeling: Het Appeltje, Balsedreef 5, 4623 RA Bergen op Zoom. Aanvang 10:00 uur. Eindtijd 12:00 uur. Uiterste inschrijfdatum: 17 november 16:00 uur. Na de wandeling is er de mogelijkheid om samen nog iets te gaan drinken. Aanmelden kan via www.nva-nb.nl

 

Zaterdag 19 november

Expositie fotoclub Fixedfocus

11:00 | Ontmoetingscentrum 't Fort

Op 19 en 20 november organiseert Fotoclub Fixedfocus een expositie in het ontmoetingscentrum Het Fort aan de Bernadettestraat 4 in Bergen op Zoom. Alle leden poseren met één foto die betrekking heeft op het thema van deze expositie: close up of macro. Verder hangen er van alle leden 3 foto’s die de leden zelf hebben gekozen uit de door hun gemaakte foto’s in het voorbije jaar. Beide dagen kunt u als bezoeker gratis terecht tussen 11.00 en 17.00 uur. Is fotografie ook uw passie, kom dan zeker langs en kijk of u zich thuis voelt binnen deze club fotografen die van elkaar dingen willen leren over fotografie. Voor meer informatie bekijk de website www.fixedfocus.nl

 

Afscheidsconcert Merci Pierre van windkracht vier

15:00 | Ontmoetingskerk

Eindelijk.....na lange tijd staat zang- en muziekgroep Windkracht Vier te popelen om weer een concert te geven. De naam Windkracht Vier staat niet voor storm of windstilte, maar een aangename bries van zang en muziek. Op zaterdag 19 november kunt u vanaf 15.00 uur tot 16.30 uur in de Ontmoetingskerk, Bolwerk-Zuid 134 het afwisselend repertoire met liederen uit diverse culturen in de oorspronkelijke taal bijwonen. De thema’s gaan over rechtvaardigheid, intolerantie, maar ook over de gewone, mooie en leuke dingen in het leven. Het optreden zal in het teken staan van het afscheid van de zeer gewaardeerde dirigent Pierre van Broekhoven. Zijn opvolgster is Monique Jimkes. Zij zullen beiden het vierstemmig koor dirigeren. Toegangskaarten kunt u kopen bij onze leden of vanaf 14.30 uur aan de kassa bij de ingang van de kerk. Een entreekaart is inclusief een consumptiebon.

 

Zondag 20 november

Vogelbeurs

9:30 | Buurthuis de Kastanje

Zondag 20 november is er weer een vogelbeurs van de Gekleurde Edelzanger in buurthuis de Kastanje in Bergen op Zoom. Aanvang is om 09:30 en eindigt om 12:00 uur. Dit is de ideale kans voor aanschaffen of verkopen van vogels.

 

Woensdag 23 november

De Bij en Jij, een avontuur

19:30 | 

Ze komen in bijna elke tuin op bezoek, maar zie je ze ook? Bijen, in alle soorten en maten! Als bijenhoudersvereniging “De Wal van Brabant” organiseren we weer een basiscursus Imkeren die op 12 januari 2023 start. Je leert daar veel over het bijzondere leven en werken van de honingbij. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de solitaire bijen. Het is een prachtige gelegenheid om je te verdiepen in de biodiversiteit in je eigen omgeving. Heb je interesse maar weet je nog niet zeker of de cursus past bij jou, dan kan je daar op donderdag 24 november om 19.30 uur achter komen. Dan is er een informatieavond over deze cursus in wijkcentrum de Korenaere in Bergen op Zoom. Opgeven voor de infoavond doe je via cursuswvb@gmail.com.