Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Bravis onthult nieuw kunstwerk: ‘Een symbool voor rouw, emotionele weerbaarheid en kracht’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het nieuwe gedenkkunstwerk ‘Wat blijft’ van Karin Colen is vandaag onthult bij Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom. Het kunstwerk is voorlopig in twee delen te zien bij de hoofdingangen van Bravis ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal. 

Eind vorig jaar schreef Bravis een ontwerpwedstrijd uit voor een gedenkkunstwerk nabij de hoofdingangen in Bergen op Zoom én Roosendaal. Een selectiecommissie, medewerkers, patiënten, bezoekers en volgers op social media stemden met grote meerderheid voor het ontwerp van Karin Colen. 

Kunstenares
Karin Colen is trots op het eindresultaat. De kunstenares uit Den Dungen liet zich inspireren door paardenbloemzaden, die symbool staan voor rouw, emotionele weerbaarheid en kracht. “Het kunstwerk is een plek waar je stil kan staan bij de mensen die je verloren hebt. Het staat symbool voor rouw, emotionele weerbaarheid en kracht. Ik hoop dat ik de bezoekers van het kunstwerk dat mee kan geven.”

De aanschaf van het kunstwerk was mogelijk dankzij de Stichting Vrienden van Bravis Ziekenhuis. “Als vrienden van Bravis hebben wij het qua financiering rond kunnen krijgen dat het kunstwerk gerealiseerd is, en daar zijn we heel blij mee”, vertelt Paul, lid van vrienden van Bravis. 

Nabestaanden
Corrie is erg te spreken over de onthulling van het kunstwerk. Corrie en haar man hebben beide op de IC gelegen met corona. Helaas is haar man uiteindelijk overleden aan corona, maar Corrie kwam er weer bovenop. “Toen ik hoorde over dit kunstwerk maakte me dat gelijk blij. Het is een mooie plek waar iedereen even stil kan staan, bij kan zitten en misschien wel een wens uit te spreken.”

Afbeelding