Met badminton ben je in beweging!
Met badminton ben je in beweging! Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Badmintonnen voor een betere gezondheid

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Badminton is leuk voor mensen van alle leeftijden: jong en ouder komt in beweging met een badmintonracket en shuttle. De betaalbare racketsport is makkelijk om te leren en je kunt dichtbij huis terecht, zoals bij BadmintonBoZ in Sportcentrum De Karmel.

De grootste badmintonclub van gemeente Bergen op Zoom vertelt graag over de belangrijkste gezondheidsvoordelen van regelmatig badmintonnen. Het is namelijk de snelste racketsport ter wereld die is samen te vatten met ‘fit, fast en fun’.

De makkelijkste manier om af te vallen

Wanneer je een uurtje fanatiek badminton speelt, dan verbrand je al snel 450 calorieën. Badmintonsport is namelijk een full body work-out, want je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam. Met een uur hardlopen verbrand je slechts de helft van het aantal calorieën. Bij BadmintonBoZ zijn er spelers vanaf beginnersniveau t/m gevorderd competitieniveau, dus je kiest zelf hoe fanatiek je het maakt.

Je verbetert je spieropbouw en blijft fit

Elke slag in badminton is een mini-workout die je lichaam vormt, of je nu een keiharde smash slaat of een subtiele netdrop speelt. Je traint je buikspieren, je bilspieren, hamstrings, kuiten en je conditie verbetert al spelende. De trainers van BadmintonBoZ zorgen voor leuke en afwisselende trainingen waarin je alle basisslagen leert en de spieren aan het werk zet.

Zweten is gezond voor je huid

Wanneer je badminton speelt, zweet je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier. Dit draagt bij aan het ontstoppen van je poriën en heeft een goede uitwerking op je huid: je hoeft niet eens naar een kostbare sauna of welness! Een avondje badmintonnen bij Badminton Bergen op Zoom is daardoor een sportieve stap op weg naar een mooiere huid.

Snelle reactietijd en scherpere reflexen

Je wordt alerter door beoefenen van de badmintonsport en dat helpt je ook buiten de badmintonbaan: je kunt je beter concentreren en focussen op je werkzaamheden. Je lichamelijke behendigheid neemt toe en je ontwikkelt uithoudingsvermogen voor tijdens fysieke belasting. Overdag scherp in de schoolbanken of op je werk en ‘s avonds in Sportcentrum De Karmel een snelle reactietijd tijdens badmintonrally’s op de badmintonbaan.

Kans op diabetes kleiner door badminton

Een potje fanatiek badminton kan ervoor zorgen dat je binnen een uur voldoende lichamelijke inspanning levert om het bloedsuikerniveau te verlagen. Je bent minder vatbaar voor ziektes, ook omdat je algehele fitheid toeneemt. Ook als je diabetes hebt, is sporten bij BadmintonBoZ gezond voor je, want je verbetert je insulinegevoeligheid. Je krijgt een fit gevoel, blijft beter op gewicht en je reduceert stress.

Badminton ook wat voor jou?

Ben je toe aan een nieuwe sport en spreekt de uitdaging en het wedstrijdelement van badminton je aan? Dan is een kennismaking met BadmintonBoZ de beste manier om op plezierige wijze te sporten met gelijkgestemden én om aan je gezondheid te werken.

Je kunt drie keer gratis en vrijblijvend komen meespelen, de club zorgt voor leenrackets. 

Kijk vooraf op de website badmintonboz.nl/kennismaking voor handige en belangrijke informatie.