Kick met zijn nieuwe kleurboek
Kick met zijn nieuwe kleurboek Foto: Sanne Brusselaars

Op de Marco Polo ontvingen de kinderen maandag een doos vol kleurboeken van oma uit Studio Pepernoot

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting Sint Nicolaas overhandigde dit jaar aan zo’n drieduizend kinderen, verspreid over 22 basisscholen in Bergen op Zoom en omstreken een scholenpakket. De vaste Studio Pepernoot-kijkers ontvingen maandag een heel bijzonder pakket van het personage Oma. Namelijk een doos vol kleurboeken en een grote aftelkalender. In groep 3/4 van Marco Polo begon de maandag met de nieuwste aflevering van Studio Pepernoot en gingen ze daarna samen met juffrouw Talitha op zoek naar de doos. 

Oma van Studio Pepernoot had namelijk een bijzondere boodschap voor de kinderen. Ze had een grote doos vol met kleurboeken gevonden op haar zolder, en omdat ze verhuist naar een verzorgingstehuis ging ze hier niks meer mee doen. Daarom besloot ze deze naar de basisscholen te sturen. 

Kleurboeken
De klas vond de doos al snel en de 7-jarige Kick mocht deze voor de klas openmaken. Kick vond kleurboeken voor de hele klas en een grote aftelkalender. Glunderend haalde Kick de kleurboeken uit de doos waarna de juffrouw ze uitdeelde aan de hele klas. Na het uitdelen kon de klas niet wachten om te beginnen met kleuren. “Gaan we eerst nog even oefenen met spelling?”, grapte juffrouw Talitha. Waarop de kinderen snel reageerden: “Nee, we gaan kleuren!”

Kick is blij met zijn nieuwe kleurboek. “Ik vind kleuren heel leuk”, vertelt terwijl ze zich afvraagt welke kleur ogen Sinterklaas eigenlijk heeft. Kick is ook gaan kijken naar de intocht en bij het muziekspektakel op zondag. “Mijn favoriete piet is Storm piet, die vind ik zo grappig. Die staat ook in het kleurboek.” Zijn klasgenootje Max heeft een andere favoriete piet. “Ik vind Hoofdpiet echt het leukste, maar ik begin ook met het inkleuren van Sinterklaas”, vertelt hij. 

Het scholenpakket is gemaakt door Stichting Sint Nicolaas uit Bergen op Zoom. “Het is leuk dat de kinderen hier veel in kunnen herkennen”, vertelt Talitha. “We kijken iedere schooldag Studio Pepernoot en het is geweldig dat zo’n scholenpakket daar zo op aansluit. Op deze manier worden de kinderen er nog meer bij betrokken en gaan ze helemaal mee in de Sinterklaas magie.”

Aftelkalender
Naast de kleurboeken zat er ook een grote aftelkalender in de doos. “Vanaf vandaag plakken we iedere dag een sticker op de kalender. Zo tellen we gezamenlijk af naar pakjesavond!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding